Україною прокотилася хвиля масових "мінувань": що відомо

У різних містах України повідомили про хвилю "мінувань":/ Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

У різних містах України повідомили про хвилю "мінувань" державних установ та закладів освіти.

У понеділок, 14 жовтня, в Україні надійшли численні повідомлення про можливе мінування державних установ та навчальних закладів. Вибухотехніки і кінологи перевіряють ситуацію в Києві, Сумах, Львові та інших містах.

Київ

У Київському апеляційному суді надійшло повідомлення про замінування, внаслідок чого суд припинив свою роботу. Усіх працівників і відвідувачів негайно евакувати. У бідвлі суду працюють правоохоронці.

Також, за даними УНІАН, повідомлення про замінування надійшло до будівлі Міністерства культури та стратегічних комунікацій, де проводиться перевірка.

Суми

У Сумах, після 12:00, зафіксовано до десяти повідомлень про мінування державних установ:

На місцях працюють вибухотехніки, пише "Суспільне".

Львів та Львівська область

Львів також став об'єктом повідомлень про замінування навчальних закладів та будівель, повідомили місцеві ЗМІ. У декількох навчальних закладах проводять евакуацію учнів через повідомлення від анонімів.

Також повідомлення про замінування надійшло до Жовківської міської ради.

Ужгород

У місті евакуювалися співробітники міської ради, пишуть місцеві ЗМІ. На місце подій прибули правоохоронці та екстрені служби.

Чернігівська область

Ічнянська міська рада тимчасово зупинила роботу через замінування.

Дніпропетровська область

Голову обласної військової адміністрації Миколу Лукашука повідомили про замінування в адміністрації. До нього зателефонував анонім і попередив про загрозу.

"Сьогодні всією країною ми стали свідками спроб дестабілізації через фейкові повідомлення про замінування державних установ та органів місцевого самоврядування. Це спрямовано на зрив роботи важливих для країни структур і сіяння паніки серед населення", - зазначив Лукашук.

За його словами, після перевірки прфільних служб загроза не підтвердилися. Всі працівники в безпеці і продовжують свою роботу.

Миколаївська область

На Миколаївщині повідомлення про замінування отримали заклади освіти та держустанови. Як пише "Cуспільне", станом на 14:25 відомо про шість повідомлень про замінування в Миколаєві та 14 по області.

У Миколаєві поліцейські отримали повідомлення про замінування Національного аграрного університету. За словами старшого лейтенанта поліції Андрія Куземчака, з будівлі університету евакуювали 200 людей.

"Близько 14:20 на службовий планшет надійшло сповіщення про замінування. Буквально через 10 хвилин ми вже були на місці. Зараз очікуємо спеціальну службу кінологів", - розповів Куземчак.

Що кажуть правоохоронці

Як повідомляє РБК-Україна, правоохоронці підтвердили, що вибухівку шукають у різних установах, зокрема у школах, міськрадах та будівлі Вищої ради правосуддя. Повідомлення надходили з Київщини, Чернігівщини, Сумщини, Житомирщини, Львова, Запоріжжя та Івано-Франківська.

"Національна поліція України вже не перший рік стикається з такого роду повідомленнями, напрацьований відповідний алгоритм реагування та такі події. Не виключено, що у такий спосіб ворог намагається дестабілізувати ситуацію у регіонах нашої держави, тож застосовує для цього інформаційно-психологічні спецоперації. Сил і засобів поліції вистачає, аби перевірити кожен об’єкт", - наголосили в поліції.

Новина доповнюється...

Новини заразКонтакти