Після затишшя окупанти почали різко сунути на Торецькому напрямку - ЗСУ

Окупанти сунуть на Торецькому напрямку / колаж: Главред, фото: 4 окрема танкова бригада, 53 окрема механізована бригада

Нових артилерійських ударів з території Росії зазнали прикордонні населені пункти Сумської області.

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що на фронті з початку доби відбулося вже 86 бойових зіткнень. Після тривалого затишшя російські війська активізувалися на Торецькому напрямку.

Як зазначають у пресслужбі Генштабу, українські воїни мужньо відбивають атаки ворога. Працює розвідка, артилерія, авіація та безпілотні системи.

У вечірньому зведенні повідомили, що підрозділи авіації та ракетних військ і артилерії Сил оборони України завдали ударів по п’яти районах зосередження особового складу росіян, двох пунктах управління, одному командно-спостережному пункту, двом засобах ППО противника.

Нових артилерійських ударів з території Росії зазнали прикордонні населені пункти Сумської області. Так, село Тур’я було обстріляне з напрямку Графовка (РФ), Вовківка і Ходине - зі Старої Миколаївки (РФ), Сидорівка - з боку Поповки (РФ).

"На решті напрямків обстановка залишається без суттєвих змін", - додали у Генштабі.

Що таке Генштаб ЗСУ?

Генеральний штаб Збройних сил України — головний військовий орган з планування оборони держави, управління застосуванням Збройних сил України, координації та контролю за виконанням завдань у сфері оборони іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами, Державною спеціальною службою транспорту і Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Є робочим органом Ставки Верховного Головнокомандувача Збройними Силами України, пише Вікіпедія.

Ситуація на фронті: що відомо

Нагадаємо, що в ЗСУ розповіли про успішні контратаки на фронті. Сили оборони України проводять успішні контратаки та займають вогневі точки противника на певних ділянках фронту. За його словами, на певних ділянках фронту Сили оборони здійснюють успішні дії, і ворогу доводиться перейти до оборони.

Президент України Володимир Зеленський назвав головне завдання Сил оборони на фронті. Глава держави зазначив, що зараз ситуація вже краща, вона стабілізувалася завдяки бійцям ЗСУ, проте поки що зарано говорити про плани на рік.

У ЗСУ розкрили деталі боїв за Вовчанськ. Станіслав Бунятов розповів подробиці боїв за Вовчанськ Харківської області та повідомив, що російські окупанти заблоковані на території Агрегатного заводу. Блокування росіян на Агрегатному заводі істотно на ситуацію у Вовчанську не вплинуло.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти