Опубліковано нове розслідування про бізнес Медведчука в Криму і "ДНР"

Віктор Медведчук / Український вибір

З'ясувалася нова інформація про бізнес сім'ї Віктора Медведчука в Криму.

За даними російської митниці, Росія отримувала сотні тисяч тонн вугілля з України, а в українській митниці таких даних немає. У той же час до поставок має відношення компанія, яка може бути пов'язана з нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Як розповів в ефірі Громадського журналіст Реальної газети Олександр Білокобильський, в ході розслідування з'ясувалася інформація про бізнес сім'ї Віктора Медведчука в Криму. Зокрема, одна з фірм має історію з 2003 року. Інша ж була створена вже після анексії, на початку 2015 року.

"Є підтвердження того, що вугілля з окупованої території йде саме туди (в РФ, - ред.). Росія не визнає ці "республіки" в Донецькій і Луганській областях окремими суб'єктами міжнародного права, тобто за даними російської митниці, це територія України", – пояснив розслідувач.

Відзначається, що експорт незаконно видобутого вугілля на окупованому Донбасі курирує російська компанія Донське вугілля, директор якої раніше працював в компаніях в Криму, які є в деклараціях Медведчука.

"Компанія оперувала досить великими коштами, не думаю, що туди поставили випадкову людину. Ми не можемо стверджувати на 100%, але дуже схоже на те, що Донські вугілля мають відношення до сім'ї Медведчука", – уточнив Білокобильський.

Читати такожСтало відомо, куди напередодні санкцій РНБО перегнали "літаки Медведчука"

У розслідуванні РГ додається, що Медведчук продовжує вести бізнес в окупованому Криму (у сфері будівництва та нафтоперевалки).

"Українські компанії Сім'ї Медведчука свідомо здійснювали правові дії в окупованому Криму, а засновані ними компанії платять податки окупантам (...) Український же політик, депутат Верховної Ради України відкрито веде бізнес на окупованому Російською Федерацією півострові Крим, декларує зареєстровані там компанії-і все це при практично нульовій реакції держави Україна", - резюмують журналісти.

Санкції проти Віктора Медведчука:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти