"Не можу казати, бо буде шоу": Залужний прокоментував чутки про новий контрнаступ

Залужний прокоментував інформацію про підготовку контрнаступу в 2024 році / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, 241 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Валерій Залужний прокоментував інформацію німецького видання Welt про плани контрнаступу України на 2024 рік.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний утримується від коментарів з приводу військових планів, включаючи будь-які заяви про запланований новий контрнаступ на 2024 рік. Про це він заявив під час розмови із журналістами, повідомляє РБК.

"Ситуація на фронті не патова. Це війна, я не можу казати, що я планую, що ми маємо робити. Інакше це буде шоу, а не війна, ціна якому - людські життя. Про це не можна казати в жодному разі", - відповів Залужний коментуючи матеріал німецького видання Welt.

Нещодавно німецьке видання Welt опублікувало статтю, в якій говориться, що Валерій Залужний має намір організувати новий контрнаступ в 2024 році, і для цього Україна вже готує ресурси.

Журналісти зосередили увагу на тому, що військові ЗСУ утримують контрольний пункт на лівому березі Дніпра в Херсонській області та постійно розширюють його. Від цього пункту до Криму лише 60 кілометрів. Ця позиція може бути вихідною точкою для напрямку до півострова, і для підтримки такого наступу необхідні винищувачі, вертольоти та дрони.

Бойові дії на лівому березі Херсонщини

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, глава Об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк прокоментувала бойові дії на лівому березі Херсонської області.

На лівому березі Херсонської області російські окупаційні війська сконцентрували кілька десятків тисяч своїх військових і велику кількість техніки. Однак ЗСУ продовжують мужньо утримувати свої позиції там. Триває контрбатарейна боротьба.

Українські війська проводять бої з російськими окупаційними військами у Кринках, Херсонській області на лівому березі Дніпра. За повідомленням американського Інституту вивчення війни, загарбники нібито вибили українські війська з невизначених позицій біля селища, але ЗСУ можуть мати позиції в інших районах.

Інші новини:

Новини заразКонтакти