"Накрили" штаб: ЗСУ намагалися знищити Герасимова в Ізюмі - Арестович

Валерій Герасимов / Міноборони РФ

В результаті удару загинуло багато старших офіцерів РФ.

Бійці Збройних сил України робили спроби знищити начальника Генштабу окупаційної армії РФ Валерія Герасимова.

Українські військові намагалися ліквідувати російського генерала під час його поїздки в захоплений Ізюм Харківської області, повідомив радник Офісу президента України Олексій Арестович

"Давай відкрию страшну таємницю. Герасимов був в Ізюмі, і ми били по Герасимову. Було таке", - зазначив він.

За словами представника ОП, удар по начальнику ГШ РФ наносився ще навесні 2022 року.

"Ми "накрили" штаб, в якому він був, рознесли його до чортової матері весь, в нуль. Там загинуло і без Герасимова достатня кількість старших офіцерів, охорони і так далі. Але він встиг від'їхати трохи раніше. Не встигли", - додав Арестович.

Раніше повідомлялось, що США намагалися завадити українським військовим ліквідувати начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова. Спецоперацію хотіли провернути в той момент, коли він приїжджав в зону бойових дій.

Американські чиновники навмисно вирішили не передавати Україні інформацію про приїзд Герасимова на фронт. Вони боялися, що Путін розлютиться в разі ліквідації начальника Генштабу РФ і розв'яже війну проти США.

Нагадаємо, радник Офісу президента Олексій Арестович завив, що в Росії тривають "грандіозні зміни" в керівництві Генерального штабу. Валерій Герасимов де-факто вже відсторонений від своїх обов'язків, проте юридично ще займає свою посаду.

Читайте також:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти