На радіо запустили фейк про здоров'я Зеленського: в ОП відповіли

Володимир Зеленський / скріншот Офіс президента

У радіоефірі сповіщають про нібито погіршення стану здоров'я глави держави і те, що його обов'язки виконує спікер ВР.

В результаті кібератаки на сервери і мережі радіостанцій TAVR Media ("Радіо Байрактар", "Мелодія FM" та інші) в ефірі пролунав фейк про погіршення стану здоров'я президента Володимира Зеленського.

Як йдеться в заяві радіогрупи TAVR Media, відповідні служби працюють над вирішенням проблеми після ворожої кібератаки.

"Інформація про проблеми зі здоров'ям президента України Володимира Зеленського не відповідає дійсності", - підкреслили в компанії.

Зазначимо, що раніше було опубліковано відео очевидців, де можна почути, як в радіоефірі сповіщають про нібито погіршення стану здоров'я глави держави і те, що його обов'язки виконує спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Реакція Офісу президента

У свою чергу прес-секретар президента Сергій Нікіфоров в коментарі виданню Strana спростував повідомлення, які сьогодні прозвучало в ефірі радіостанцій - про те, що президент Зеленський нібито перебуває у важкому стані в реанімації, а його обов'язки виконує спікер Верховної Ради Стефанчук.

"Що це було - це питання до тих, хто забезпечує технічне функціонування радіостанцій. З президентом все добре, зі здоров'ям у нього все гаразд. Він сьогодні проводив чергову нараду з силовиками. Виконує свої звичні обов'язки", - повідомив Нікіфоров.

Що відомо про фейки РФ

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що за вказівкою Кремля на тимчасово окупованих районах України агресори поширюють фальшиві газети, на сторінках яких опубліковані фальшиві заяви головкому ВСУ Валерія Залужного та радника керівника офісу президента Олексія Арестовича.

Крім того, кажуть українські чиновники, в цих підроблених газетах нібито влада Запорізької області звинувачує офіційний Київ у "геноциді Криму".

Інші новини:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти