Контрнаступ на Харківщині: за 3 дні ЗСУ відтіснили окупантів на 50 кілометрів

З три дні ЗСУ звільнили 50 км на Харьківщині / Колаж УНІАН, DVIDSHUB Flickr

Окупанти намагаються евакуювати поранених та вивезти пошкоджену військову техніку.

Українські військові продовжують потужно контрнаступати на Харківщині. Всього за три дні ЗСУ просунулись аж на 50 км. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Завдяки вмілим і злагодженим діям Збройні сили України, за підтримки місцевого населення, просунулись майже на 50 км за 3 дні", - йдеться у повідомленні.

Натомість окупанти зазнали значних втрат і тепер намагаються евакуювати своїх поранених та пошкоджену техніку в районі населених пунктів Вільхуватка та Бородоярське.

"Особовий склад окупаційних військ в цивільному одязі вдається до дезертирства і намагається повернутися на територію РФ. Так, протягом доби, відзначено понад 15 таких випадків", - йдеться у повідомленні.

Контрнаступ ЗСУ у Харківській області

Армія України перейшла в контрнаступ у Харківській області. Українські війська просунулися в районі Балаклії і звільнили два села - Байрак і Нову Гусарівку. Над ними встановили прапор України.

Російський пропагандист Юрій Котенок заявляв, що війська РФ у Балаклії перебувають в оточенні ЗСУ.

Траса на Куп'янськ під вогневим контролем українських військ. Для окупантів склалася важка ситуація.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов 8 вересня заявив, що сили оборони України звільнили понад 20 населених пунктів у Харківській області.

Військова операція з витіснення військ Росії з українських територій триває.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти