В Україні знову будуть відключати світло: у Міненерго зробили важливу заяву

Коли в Україні будуть відключати світло / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Суттєве підвищення температури повітря впливає на стабільність роботи енергосистеми.

Заступник міністра енергетики Микола Колісник заявив, що Україна вже кілька дні живе без відключень світла. Енергетики вважають, що наразі недоцільно робити прогнози щодо повернення до графіків.

В ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомили, що одним з факторів збільшення споживання електроенергії є аномальна спека. Суттєве підвищення температури повітря впливає на стабільність роботи енергосистеми. Саме це відбувалося в Україні протягом липня.

Втім, для енергетиків важливим фактором залишається споживання електроенергії. Саме тому українців закликають економно споживати світло. Зокрема у пікові години - від 07:00 до 11:00 та від 17:00 до 22:00.

"Це дає можливість збалансувати енергосистему. Тому закликаємо - споживайте відповідально, а енергетики зі свого боку роблять все можливе 24/7, щоб система працювала у стабільному режимі", - підкреслив він.

Відключення світла в Україні

Нагадаємо, що у ДТЕК пояснили, чому в Україні не вимикають світло. Як зазначають в ДТЕК, першим фактором стало те, що в Україні закінчилась аномальна спека. Це значно зменшило навантаження на енергосистему.

Стало відомо, чому відключення світла можуть повернутися. Вже майже тиждень "Укренерго" не запроваджує обмежень споживання електроенергії, бо електроенергії в системі вистачає на всі потреби. Диспетчерський центр не планує відключень на ці вихідні.

До енергосистеми України підключено один з атомних блоків. Ситуація в енергетиці залишається складною. У системі є значний дефіцит генерувальних потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти