Ходжес - про удари по Ленінградській області: Буданов і ГУР випереджають РФ

ГУР і Буданов допомагають ЗСУ виграти час у війні з РФ - Ходжес / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, соцмережі

Військова розвідка України виграє час для відновлення сил оборони та внесення змін до наступних військових планів, сказав американський генерал Бен Ходжес.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України та його керівник Кирило Буданов суттєво випереджають російські спецслужби. Вони постійно шукають оригінальні способи для протидії агресору Росії і перехоплення ініціативи поза полем бою. Про це заявив американський генерал, колишній командувач Сухопутними військами США в Європі Бен Ходжес.

У мікроблозі Х він прокоментував нічний удар по Ленінградській області, який відбувся 21 січня, і сказав, що дії ГУР допомагають Україні виграти час для відновлення військ і вносити зміни у військові плани.

"Генерал-лейтенант Буданов і ГУР настільки далеко попереду російських спецслужб... Ведуть бій з росіянами, шукають способи перехопити ініціативу, доки ЗСУ коригують свої плани і відновлюють свою силу", - сказав Ходжес.

Крім того, він ретвітнув думку австралійського генерал-майора у відставці Ніка Райана щодо удару по нафтовому терміналу в Ленінградській області.

"Це те, що ми можемо назвати "агресивними санкціями" з експорту російської енергії. Чергова демонстрація постійно стратегічного ударного комплексу України, який постійно адаптується і досить серйозно уражає", - підкреслив Райан.

Удар по Росії 21 січня

У ніч на неділю, 21 січня, в Росії прогриміли вибухи. Повідомлялося про загоряння газового терміналу Новатек у Ленінградській області. У російських ЗМІ заявили про атаки БПЛА на Смоленську, Тульську та Орловську області.

OSINT-аналітики з групи Dnipro заявили, що був приліт по території автомобільного заводу Щегловський вал у Тулі. Як відомо, на заводі у Тулі виробляються ракетні комплекси Панцир-С і Панцир-С-1. Також там модернізується різна бронетехніка російських окупантів.

Пізніше в українських ЗМІ з посиланням на джерела з'явилася інформація, згідно з якою удари по Тульській, Орловській і Смоленській областях – операція ГУР Міноборони України.

Інші новини:

Новини заразКонтакти