"Це нонсенс": хто міг влаштувати "прослушку" Залужного - Світан

Світан розповів, хто зацікавлений в "прослуховуванні" головнокомандувача ЗСУ / Колаж: Главред, фото: УНІАН, facebook.com/GeneralStaff.ua

Інцидент з прослуховуванням головнокомандувача ЗСУ вказує на слабкі моменти в роботі внутрішніх спецслужб.

Малоймовірно, що стався витік інформації під час можливої спроби прослухати головнокомандувача ЗСУ. За словами Світана, до прослуховування Залужного можуть бути причетні "свої" особи, або агенти впливу зсередини. Таку думку висловив полковник ЗСУ у запасі, військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю для OBOZ.UA.

Світан вважає, що інцидент може бути результатом внутрішніх дій агентів, які мають вплив у внутрішніх службах. За його словами, обставини, за яких було знайдено пристрої для прослуховування, свідчать про можливість політичних розбірок в межах країни.

"Думаю, це справа рук когось із наших внутрішніх агентів впливу. Про це, зокрема, свідчить те, де і як було знайдено ці пристрої. Це більше схоже на політичні розбірки, ніж вплив ворога. Думаю, тут скоріше умовна "безугла" могла поставити мікрофон, ніж росіяни. А ворог міг скористатися вторинною інформацією, але не первинною", - сказав військовий експерт.

За словами Світана, виявлення пристроїв для прослуховування вказує на слабкості в роботі внутрішніх спецслужб. Він вважає, що цей інцидент відображає скоріше недоліки у внутрішніх структурах, аніж втручання ворога.

"Тому й знаходять різні пристрої, що підслуховують, мікрофони тощо – тому що непрофільні служби займаються невластивою для них діяльністю всередині структур, до яких вони не повинні підходити. Тому є сенс розмежування систем безпеки. Чому вони перетнулися? Тому що своя розвідка не у структурі Генштабу, а в структурі МО. Це нонсенс", - додав він.

"Прослушка" в офісі Залужного

Нагадаємо, 17 грудня у кабінеті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного знайшли "прослушку". Виявлені пристрої для зчитування інформації виготовлені з елементів невстановленого зразку, що ускладнює їх ідентифікацію та встановлення причетних.

Пізніше Генерал Валерій Залужний підтвердив виявлення прослушки в одному зі своїх робочих кабінетів, який він повинен був використовувати 18 грудня. Він зауважив, що цей кабінет не є постійним місцем його роботи.

Як повідомляв Главред, виявлення "прослушки" в робочому кабінеті Залужного може свідчити про проникнення російських шпигунів у Генштаб, вважає генерал-лейтенант служби зовнішньої розвідки Василь Богдан. За його словами, ворог прагне отримати дані про планування військових операцій та інші аспекти військового керівництва.

Читайте також:

Новини заразКонтакти