Експерт розповів, про що могли домовитися Путін і Лукашенко і чому це небезпечно для України

22 квітня Володимир Путін і Олександр Лукашенко зустрілися в Москві / Reuters

Володимир Горбач вважає, що президенти Росії та Білорусі могли обговорювати на недавній зустрічі військову співпрацю та розміщення російських військових баз.

Політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач вважає, що загрози з боку Білорусі для України існують, їх багато і всі вони викликані тим, що Білоруссю зараз керує фактично російська маріонетка.

Експерт прокоментував Главреду недавню зустріч президентів Росії та Білорусі - Володимира Путіна і Олександра Лукашенка. За його словами, сторони могли обговорювати військову співпрацю та розміщення російських військових баз на території Білорусі.

"І тепер імовірно повторення кримського сценарію з військовими базами на території Білорусі, які в момент "Х" зможуть проводити силові операції всередині країни (наприклад, у разі втрати влади Лукашенком). І саме це може стати першим кроком у створенні так званої союзної держави, тому що почати інтеграцію можуть саме з цього аспекту», - зазначив Горбач.

Читати такожЧи буде анексія Білорусі Росією: експерт оцінив ситуаціюЕксперт додав, що розміщення російських військових баз на території Білорусі не обіцяє нічого хорошого Україні.

"Тому що з Росією у нас і без того довгий кордон і ми дійсно не зможемо оборонятися від неї по всьому кордону довгий час. Тому в разі повномасштабного військового вторгнення, ми і так від неї не захищені, а з розміщенням в Білорусі російських військових баз ситуація ще більше погіршиться», - пояснив Горбач.

Останні новини Білорусі:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти