Експерт назвав умову закінчення війни на Донбасі

Тарас Загородній оцінив шанси на початок роботи над новою дорожньою картою врегулювання ситуації на Донбасі / УНІАН

Лише після зміни влади в Росії в України з'явиться можливість вирішити питання Донбасу. Причому ця можливість зберігатиметься недовго.

Поки при владі в Росії залишається режим Путіна, на завершення війни на Донбасі розраховувати не варто. Окремі території Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) стануть свого роду Придністров'ям.

Таку думку під час чату на Главреді озвучив політичний та економічний експерт Тарас Загородній.

За його словами, поки що на Донбасі зберігається уповільнений конфлікт, і, найімовірніше, так і залишиться. Причому Загородній вважає, що і Європу, і Україну влаштовує нинішня ситуація – «ні миру, ні війни, тому що майже не стріляють, майже немає жертв».

Чітке дотримання Мінських угод для України є невигідним, зазначив експерт.

"Готовності підписати нову угоду немає. А без передачі Україні контролю над кордоном і виконання пунктів безпеки в першу чергу говорити нема про що. Найімовірніше, і надалі нічого не зміниться. Ми так і не будемо виконувати Мінськ як нікчемний документ з однієї простої причини: є ймовірність, що після зміни Путіна вдасться домовитися з новою російською адміністрацією, що Росія, зберігши обличчя, піде з Донбасу», - резюмував Загородній.

Читати такожУ Кабміні оцінили шанси того, що Путін приєднає ОРДЛО до РФ

Врегулювання ситуації на Донбасі - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти