"Дашка" збила "пташку": українські військові майстерно знищили ворожий "Орлан" за 100 тис. доларів

Українські військові збили російський "Орлан" / Міноборони РФ

Українські військові збили ворожий безпілотник за допомогою ДШК (кулемета Дегтярьова-Шпагіна".

Українські воїни збили ворожий безпілотник "Орлан". Летючу ціль успішно збили воїни 14 окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого.

Захисники одразу почули наближення безпілотника, адже він "дирчить як мопед". Російський "орлан" вони збили снайперським пострілом з ДШК (кулемет Дегтярьова-Шпагіна).

"Почули, бо він же ж дирчить як мопед. А тут він нижче йшов, ну і вальнули по ньому! Попали, він впав і завис на дереві", - кажуть воїни.

Українські бійці додали, що вони знищували і будуть знищувати російських окупантів з усіх можливих видів зброї.

Українські військові збили російський "Орлан" / 14-та ОМБр ім. князя Романа Великого

Читайте такожКупа брухту: ЗСУ показали, як знищили російський безпілотник "Орлан-10" за 100 тисяч доларів

Нагадаємо, російські окупанти розповідають своїм знайомив у РФ про те, як вони бояться українських військових та заздрять їм через новітнє озброєння. Загарбник почав висміювати "велич Росії" розповідавши про те, що РФ не забезпечила їх навіть простими дронами.

Раніше російські строковики, які потрапили в полон в Україні, заявили, що військове начальство обманом кинуло їх у війну, а Росія вчинила злочин за примхою Володимира Путіна.

Що відомо про "Орлан"

"Орлан" є багатоцільовим безпілотним авіаційним комплексом. Його використовують для спостереження у важкодоступній місцевості. Виготовленням "Орланів" займається російське підприємство "Спеціальний технологічний центр".

Дрони, експлуатацію яких розпочали з 2013 року, активно використовуються РФ у війні проти України.

У залежності від моделі, вартість безпілотника може становити 100-120 тис. доларів. Слід зазначити, що складові літальних апаратів майже всі були вироблені не в Росії, а в інших країнах. Російськими є лише корпус дрона та навігаційний приймач.

Що означає "дашка"

"Дашкою" називають радянський 12,7-мм станковий кулемет Дегтярьова-Шпагіна. Перші такі кулемети були призначені в першу чергу для боротьби з літаками на висотах до 1500 метрів.

Масовий випуск ДШК розпочали у 1940-1941 роках. Кулемети використовувались як зенітні, їх встановлювали на бронетехніку та малі кораблі.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти