Ціни на мʼясо підскочать ще до Нового року - прогноз

Ціни на мʼясо - скільки коштуватиме кіло популярного продукту / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Серед причин - зростання цін на пальне, електроенергію і підвищення податків.

В Україні слід очікувати «стрибків» цін на продукти — зокрема мʼясо, розповів у коментарі Комерсант український експерт Андрій Новак. Зростання цін повʼязано з одночасним підвищенням податків, тарифів на пальне та електроенергію.

“Одночасне підвищення цін на електроенергію, пальне та податки – все це впливає на формування ціни в сторону її збільшення. Практично вся продукція, в тому числі аграрна, буде дорожчати, оскільки зросли ключові елементи її собівартості”, — пояснив Новак.

Враховуючи нинішні цінові пропозиції і популярність продукту, найменше ціни зростуть на курятину.

«Якщо буде підвищений попит на курятину, то ціни зростуть, але мінімально. На цьому ринку у нас досить висока конкуренція, яка не дозволяє ані виробнику, ні торговцю надто піднімати ціну», — сказав він.

А ось ціни на свинину до кінця року можуть підскочити до 12%.

Хто такий Андрій Новак

Український економіст, учений, громадський діяч; автор книги «Як підняти українську економіку». Кандидат економічних наук.

У 2009 році Андрій Новак був обраний головою оргкомітету економічного форуму українського світу. Того ж року стартував ініційований ним проект Альтернативного Кабінету міністрів України.

У 2010 році став головою Комітету економістів України.

У 2011 році був обраний проректором Європейського університету.

29 квітня 2012 на V черговому з'їзді Української партії Андрій Новак був обраний головою Української партії. У квітні 2013 року було оголошено про припинення його членства в цій партії.

6 лютого 2019 року офіційно став кандидатом на виборах президента України.

Ціни на продукти - останні новини

Як писав Главред, у 2025 році ціни на цигарки можуть зрости щонайменше на 17% залежно від майбутнього курсу національної валюти. Усе — через перехід у визначенні ставок акцизу з гривні у євро.

За даними НБУ, дорожчання тютюнових виробів продовжує зростати через боротьбу з тіньовим ринком. Також прискорилося зростання цін на фармацевтичні товари, медичне обладнання та продукцію, що, ймовірно, пов’язано з курсом валют.

Нагадаємо, уже з початку жовтня в Україні були започатковані певні нововведення. Зокрема, йдеться про підвищення податків. Зокрема, Главред повідомляв, що через вимогу до провайдерів перейти на загальну систему оподаткування, ризикують серйозно подорожчати послуги інтернет-зв'язку. Провайдери, не секрет, що в більшості випадків працюють як ФОПи.

Напередодні голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко заявив, що вартість електроенергії для населення наступного року становитиме 6,5-7 гривень, а за 2-3 роки очікується тариф 8-9 гривень. Однак гендиректор Yasno Сергій Коваленко спростував цю заяву та зазначив, ніякого підвищення тарифів на світло не буде.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти