Буданов назвав "розумним": що відомо про нового командувача РФ на Херсонщині

Що відомо про нового командувача РФ на Херсонщині / Колаж Главред, фото: скріншот із відео Міноборони РФ, УНІАН

Міноборони Росії змінило командувача групи військ на Херсонському напрямку. Його очолить генерал, якого раніше очільник ГУР Буданов називав "розумним".

Командувачем окупаційних сил на Херсонському напрямку став командир повітряно-десантних військ, заступник командувача об'єднаного угруповання ворога Михайло Теплінський. Про це повідомляє ТАСС.

"Командувача ВДВ, замкомандувача Об'єднаного угруповання військ генерал-полковника Михайла Теплінського призначено командувачем угрупуванням військ "Дніпро", - пише видання.

За інформацією пропагандистів, раніше генерал-полковник Олег Макаревич обіймав посаду командира угрупування російських загарбників "Дніпро" на Херсонському напрямку, але нещодавно він був звільнений.

Раніше голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов у своєму інтерв'ю українській телеведучій Наталії Мосейчук відзначав Теплінського як одного із "розумних" російських генералів, які проявили обачність у веденні бойових дій. Він стверджував, що після бунту ПВК Вагнера генералів почали відсторонювати від прийняття рішень, а Теплінський находиться "на межі".

«Це вороги, але вони професійні люди. Їх усунення не йде в плюс Росії. Для нас це добре. У Кремлі тих, хто виступає за війну, залишилися одиниці. Усі розуміють, що це крах, і чим швидше закінчити, тим краще», — говорив Буданов.

Бойові дії на лівому березі Херсонської області

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Генеральний штаб ЗСУ побічно підтвердив повідомлення про просування українських сил на лівий берег Дніпра. Зокрема, в офіційних зведеннях серед населених пунктів, по яких била російська авіація, вказано село Піщанівка, яке розташоване на лівому березі Дніпра та до якого, за даними російських блогерів, дійшли українські морпіхи.

Також, в розвідці Міністерства оборони Великобританії зазначили, що протягом останнього тижня в Херсонській області, по нижній течії Дніпра, спостерігається підвищення активності у бойових дій. Окупанти могли знати про атаки через річку і тому відвели звідти частину військ. У цих боях ключовим фактором буде здатність сторін вести інтенсивний артилерійський вогонь

Водночас, генерал-майор запасу, колишній заступник голови СБУ, експерт з питань національної безпеки Віктор Ягун вважає, що ЗСУ зможуть замість анонсованого звільнення Токмака рушити на лівобережжя Херсонської області. Тоді російське угруповання може опинитися у "дивному становищі".

Інші новини:

Новини заразКонтакти