Авіатроща у Броварах: ДБР розкрило підозрюваних у загибелі вищого керівництва МВС

З'явились нові деталі агибель керівництва МВС в авіатрощі / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, ОГП

У ДБР повідомили, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру посадовцям ДСНС, через дії яких 18 січня 2023 року в авіакатастрофі загинуло вище керівництво МВС.

"Працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Вони порушили правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво міністерства внутрішніх справ. Літальний апарат зазнав катастрофи 18 січня 2023 року у Броварах", - йдеться у повідомленні ДБР.

Зокрема, про підозру повідимили працівникам ДСНС:

Слідство встановило, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Відомо, що слідчі ДБР відновили похвилинно день аварії, у тому числі розшифрували "чорні скриньки".

У ДБР показали реконструцію падіння вертольоту / скріншот: Главред

Дивіться відео-реконструкцію падіння вертольоту:

Трагедія у Броварах: що відомо

Нагадаємо, що 18 січня у Броварах впав вертоліт, на борту якого було вище керівництво МВС: Денис Монастирський, Євген Єнін, Юрій Лубкович.

З'явились деталі загибелі вищого керівництва МВС в авіакатастрофі у Броварах. Триває розслідування, яке проводять фахівці з міжвідомчої слідчої групи у складі головних слідчих управлінь ДБР і СБУ.

Зеленський назвав наслідки трагедії у Броварах. Зеленський заявив, що війна Росії проти України проходить не тільки на полі бою. Президент зазначив, що кожна смерть - це результат війни Росії проти України.

В СБУ назвали три версії причин аварії гелікоптера у Броварах. Внаслідок трагедії в Київській області загинули щонайменше 16 осіб, серед яких 3 дітей. Госпіталізовано 30 осіб.

Більше важливих новин:

Автор: Юлія Закрепа
Новини заразКонтакти