Армія РФ перекидає на південь підмогу із Криму: у ЗСУ розкрили причину

Росіяни перекидають додаткові сили із Криму / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, Twitter

Гуменюк повідомила, що через річку Дніпро ЗСУ завдають окупантам потужних втрат.

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що російські окупанти "вже справляються на півдні зусиллями того угрупування, яке там є".

Як зазначила Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", що армії РФ перетягує зусилля на південь та зосереджує їх там, де їм "припікає" суходолом, але і через річку Дніпро ЗСУ завдають окупантам потужних втрат.

"Вони намагаються зараз вже активізовувати свої ресурси з Кримського напрямку і потроху підтягують туди поповнення", - додала спікер.

Гуменюк повідомила, що за минулу добу в результаті бойових завдань українськими військовими "було знищено 52 окупанти, 3 танки, РСЗВ, 3 крупнокаліберні гармати, човен традиційно вже, САУ".

"Ми продовжуємо нищити автомобільну техніку ворога - мінус 11 одиниць", - додала вона.

Нагадаємо, що Україна взяла під контроль "вишки Бойка" в Чорному морі. Унікальну операцію зі встановлення контролю над вишками провели силами підрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

У США зробили заяву щодо результатів війни РФ проти України. Голова Держдепартаменту США зауважив, що не бачить жодних ознак того, що Путін хоче брати участь у "значущій дипломатії".

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти