"Ахіллесова п'ята Зеленського": дипломат розкрив хитрий план нової атаки Кремля

28 травня 2021, 02:01оновлено 28 травня 2021, 15:56
Кремль очікує поступок від України перед відновленням режиму тиші на Донбасі, вважає Костянтин Єлісєєв.
Зеленський
Володимир Зеленський / УНІАН

Якщо раніше Росія погодилася на режим припинення вогню на Донбасі в якості авансу президенту Володимиру Зеленському, розраховуючи на поступки України, то зараз Москва зробила ставку на кардинально інший сценарій, заявив надзвичайний і повноважний посол Костянтин Єлісєєв.

Як пише він у матеріалі на НВ, тепер Кремль очікує "авансові" поступки від України, перш ніж буде відновлений хоча б якийсь режим тиші на Донбасі.

Експерт підкреслив, що пріоритети Росії не змінилися - це зняття відповідальності з Москви за агресію і нав'язування прямого діалогу між Києвом і "ЛДНР".

Він не виключив, що Росія буде діяти далі традиційно влаштовувати нові провокації, снайперські обстріли, далі розвивати військову інфраструктуру на окупованих територіях і безпосередньо біля кордонів з Україною.

"Кремль знайшов ахіллесову п’яту Зеленського і буде її активно і професійно використовувати у власних стратегічних цілях", - упевнений дипломат.

На його думку, РФ також активізує дипломатичне прикриття агресії: "У хід підуть традиційні штампи для обвинувачення України, нав’язування їй ярлика держави, що не відбулася, яка розділена внутрішніми протиріччями, і яка не здатна імплементувати досягнуті домовленості".

Експерт упевнений, що в ситуації, що складається Україні критично важливо не допустити ситуації, коли б, з огляду на загальний настрій рухатися в напрямку стабілізації конфронтації з Москвою, Росії вдалося нав’язати свою концепцію врегулювання і Україна опинилася б під тиском партнерів.

"Подальша тактика мала би включати щонайменше три елементи — внутрішня консолідація проєвропейських політичних сил; добросовісне прискорене проведення реформ з метою відновлення довіри і поглиблення діалогу з партнерами для артикулювання українських інтересів і координації спільної позиції щодо агресивної політики РФ", - додав Єлісєєв.

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомлялося:

  • 28 квітня пройшло засідання ТКГ, де не змогли домовитися про повернення перемир'я на Донбасі. Україна і Росія змогли прийти до компромісу, але прийняти рішення завадили "Російські маріонетки", заявив член української делегації Сергій Гармаш.
  • Президент України Володимир Зеленський 20 квітня звернувся до господаря Кремля Володимира Путіна з пропозицією провести зустріч на Донбасі з метою врегулювання збройної конфронтації.
  • Російський президент Володимир Путін 22 квітня сказав, що Володимир Зеленський може приїхати в Москву, щоб обговорити відносини Росії і України. Але для обговорення припинення бойових дій на Донбасі Путін порадив Зеленському відправитися на переговори з ватажками бойовиків "ЛДНР".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти