Більшість українців не будуть святити паски, але є відчайдухи - опитування

14 квітня 2020, 16:33
Трохи більше половини українців повідомили, що не підуть на кладовище в поминальні дні.
Великдень
Більшість українців не підуть святити паски / УНІАН

Великдень стане вирішальним в ситуації з епідемією коронавірусу в Україні, заявив президент України Володимир Зеленський, і додав, що вкрай важливо, щоб люди дотримувалися правил карантину.

Так от, виявилося, що 85% українців не планують йти до церкви на Великдень. В той же час є відчайдухи - 7% опитаних соціологічною групою "Рейтинг" заявили про намір освятити пасхальний кошик.

Також опитування показало, що 64% респондентів планують дивитися онлайн-трансляцію богослужіння, а особисто бути присутніми на ньому хочуть 4%, при цьому 3% поки не вирішили, що будуть робити.

Трохи більше половини українців повідомили, що не підуть на кладовище в поминальні дні – цей показник дорівнює 55%.

При цьому 8% з тих, кого опитали, планують піти на кладовище в день, коли церква буде проводити службу, а 32% респондентів планують відвідати кладовище в інший день, коли там не буде людей.

Додамо, опитування проводилося 10-12 квітня серед 2 тис. повнолітніх громадян на всій підконтрольній території Україні методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера.

Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

читайте такожПоминальні дні переносяться: Кличко повідомив подробиціНагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що 14-17 квітня в Україні повинен починатися пік захворюваності на коронавірусну хворобу.

"Тому ми робимо все можливе для того, щоб на 14-17 квітня, плюс-мінус три дні, ми зайшли з якомога меншою кількістю інфікованого населення. У нас релігійні свята тривають 2 тижні. Якщо не будемо дотримуватися карантинних заходів, то у нас буде ще більше випадків зараження", - пояснив Ляшко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти