"Розвезли по готелях": спливли скандальні деталі евакуації українців з ОАЕ

11 квітня 2020, 13:54
З ОАЕ доставили гуманітарну допомогу для боротьби з COVID-19.
'Розвезли по готелях': спливли скандальні деталі евакуації українців з ОАЕ
З ОАЕ доставили гуманітарну допомогу для боротьби з COVID-19 / Facebook В. Криклія

В аеропорт Бориспіль літаком з Об'єднаних Арабських Еміратів прибули 113 громадян України, які не змогли вилетіти з ОАЕ раніше.

"За дорученням глави держави Володимира Зеленського Служба безпеки України у співпраці з партнерами з Об'єднаних Арабських Еміратів і дипломатами обох країн забезпечила повернення на батьківщину 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ. Літак приземлився в міжнародному аеропорту Бориспіль 10 квітня", - повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, літак доставив першу партію гуманітарної допомоги для українських медиків для боротьби з COVID-19.

відео дня

Мова йде про засоби індивідуального захисту: 15 тис. медичних халатів, 20 тис. захисних масок, 500 тис. рукавичок, 30 тис. пар захисного взуття, 15 тис. комбінезонів і 6 тис. літрів дезінфікуючого засобу. Гуманітарний вантаж отримано без залучення коштів державного бюджету України. Всі засоби захисту будуть безпосередньо передані вітчизняним лікарням і медикам.

читайте також"Фашисти!": евакуйовані українці з бійкою проривалися з Борисполя

За даними джерела в Офісі президента Телеграм-каналу Pavlovsky News, евакуйованих з ОАЕ українців "розвезли по готелях по тихому".

"Пасажирів відправили на обсервацію. Всі погодилися добровільно і без зайвого шуму", - підкреслюється в повідомленні.

Як розповіла одна з пасажирок літака, яку помістили на обсервацію, перед відправленням людей довго тримали в автобусах. Тому вона побоюється, що якщо у когось був коронавірус, то саме там він би міг поширитися. При цьому одній жінці вже стало погано - їй викликали швидку.

Вона також поскаржилася на умови в обсервації і розповіла про холод в кімнаті і про відсутності можливості її залишати.

"Ціна за 2 тижні за двомісний номер - 2996 грн. Харчування людям обійшлося в 4850 грн, при цьому воно жахливе. Води взагалі немає, тільки Моршинська 0,5 в склі за 40 грн ", - додала жінка.

Нагадаємо, раніше українці, що прибули на двох лайнерах з Дохи (Катар) в аеропорт Бориспіль, відмовилися їх покидати і вирушати на примусову обсервацію. Деякі українці оголосили голодування у зв'язку з тим, що їм не подобаються умови проживання і комунікація влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти