Коли Україна отримає вакцину від COVID-19: епідеміолог дав прогноз

11 квітня 2020, 08:47
Вакцина від коронавірусу вже створена, але необхідно перевірити, чи працює вона.
коронавірус
Найоптимістичніший термін для появи вакцини - весна 2020 року / Фото Reuters

Лікар-інфекціоніст, епідеміолог, колишній голова Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта розповів, скільки часу доведеться чекати, поки Україна отримає вакцину від смертоносного китайського коронавірусу COVID-19.

За його словами, вакцина вже створена. Причому вже є навіть кілька заяв від різних виробників про створення вакцини. Але питання в тому, чи діє ця вакцина, чи формує вона довготривалий імунітет.

"Вирішити це питання до літа точно не вдасться. Для того, щоб це зрозуміти, потрібно провести вакцинацію певної кількості людей, а потім через шість-дев’ять місяців перевірити, хворіли вони на Covid-19 чи ні", - розповів Курпіта в інтерв'ю Главреду.

відео дня

Лікар прогнозує, що навіть у разі розробки ефективної вакцини від коронавірусу, процес її перевірки триватиме приблизно до березня наступного року.

"Я думаю, що найоптимістичніший термін для появи вакцини – весна наступного року, а влітку 2021-го вона вже може з’явитися і в Україні. До того часу Україна пройде дві або три хвилі епідемії коронавірусу", - зазначив епідеміолог.

читайте такожСкільки українців мають імунітет проти COVID-19: біолог назвала кількість щасливчиків в Україні

Нагадаємо, вчені повідомили, що незабаром може розпочатися тестування на людях вакцини від коронавірусу. Однак до цього масштабне дослідження вакцини від Ковід-19 на живому організмі пройде в Університету Клівленда (Австралія), а також в центрі біологічної безпеки в Нідерландах Viroclinics Xplore.

Дослідження повинні проводитися в спеціалізованих установах з біобезпеки, оскільки вони використовують живий вірус.

Вчені, які беруть участь в програмі випробувань, стверджують, що тестування вакцини від коронавірусу на людях може розпочатися вже у другій половині 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти