Голова Держприкордонслужби назвав альтернативу карантину в Україні

2 квітня 2020, 09:26
Сергій Дейнеко вважає, що українців, які приїхали з-за кордону, потрібно було відправляти на примусову обсервацію.
Дейнеко
Сергій Дейнеко висловився щодо карантину в Україні/ Прес-служба ДПСУ

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко вважає, що замість того, щоби запроваджувати загальний карантин в Україні, можна було б примусово відправляти на обсервацію всіх тих, хто прибув з-за кордону.

Зокрема, Дейнеко нагадав, як евакуювали українців з охопленого коронавірусом китайського міста Ухань.

"Тоді була примусова обсервація цих майже ста осіб у Нових Санжарах. Ось ми повинні були йти таким же шляхом, а не садити всю країну на карантин на догоду тому, щоби наші громадяни, які відпочивали або перебували на заробітках, спокійно повернулися додому і почали нас заражати", - сказав глава ДПСУ в інтерв'ю РБК-Україна.

відео дня

При цьому Дейнеко зазначив, що безпеку населення України потрібно ставити вище, ніж безпеку і комфорт 500 тисяч осіб, які виявили бажання повернутися додому.

"Ви ж бачите, як у нас люди розуміють самоізоляцію. Вони ходять на шашлики, бродять містом. Люди просто не розуміють небезпеки. Поки вони не побачать трупи, поки ця біда не зачепить їхніх близьких, родичів і друзів, доти до них не прийде розуміння всього жаху цього захворювання", - додав він.

На уточнююче запитання про те, чи потрібно було запроваджувати не загальний карантин, а примусово відправляти на обсервацію всіх тих, хто прибув з-за кордону, Дейнеко відповів: "Звичайно, це було б краще".

"Але об'єктивно дивіться: у нас з 13 березня в'їхало в Україну на сьогоднішній день близько 650 тисяч осіб. Скажіть, де можна розмістити на обсервацію таку кількість людей?", - додав голова Держприкордонслужби.

читайте такожКоронавірус в Україні та світі 2 квітня: кількість заражень COVID-19 майже досягла мільйона

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в Україні оголосили карантин. Спочатку влада вирішила запровадити карантин з 12 березня до 3 квітня, а потім в Україні продовжили карантин до 24 числа і оголосили режим надзвичайної ситуації.

1 квітня в уряді опублікували перелік набагато жорсткіших заходів у рамках карантину через коронавірус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти