Кордон на замку: Україна припинила міжнародне сполучення

17 березня 2020, 00:07оновлено 17 березня 2020, 03:39
По всій території країни закрито понад 100 пропускних пунктів.
Межа, КПП
Україна перекрила кордон / dpsu.gov.ua

В 00:00 годин 17 березня Україна перекрила всі види руху через державний кордон в рамках заходів по боротьбі з епідемією коронавіруса.

"З 00:00 17 березня 2020 в Україні скасовуються всі міжнародні регулярні рейси - авіа-, залізничні й автобусні. Рада національної безпеки і оборони рекомендує громадянам України утриматися від виїзду за кордон, а тим, хто зараз перебуває за межами країни — повернутися", - йдеться у повідомленні на сайті Кабміну.

Як повідомляє Держприкордонслужба, закрито близько 100 пропускних пунктів на кордоні. Тільки частина пунктів буде відкрита для громадян, які захочуть потрапити в країну на власному транспорті. Також повністю перекрито пішохідне сполучення на кордоні. Обмеження діятиме до 3 квітня, якщо владою не буде прийнято інше рішення.

Також з 16 березня в Україну призупинено пропуск іноземних громадян. Виняток становлять громадяни, які мають право на постійне чи тимчасове проживання в Україні дипломати, їх родини, представники міжнародних організацій, дружини або діти громадян України.

Обмеження не торкнулося виключно міжнародних вантажоперевезень.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз має намір ввести заборону на поїздки на свою територію для іноземців вже найближчим часом. Але точна дата поки не оголошена.

Також стало відомо, що Польща закриває кордони і оголошує режим епідемічної загрози через коронавірус.

Раніше США ввели надзвичайний стан. Дональд Трамп заявив, що штати отримають додаткове фінансування для боротьби з вірусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти