Довгоочікувана евакуація: скількох українців заберуть із Італії

15 березня 2020, 20:29
218
Міністр закордонних справ уточнив, що з Іспанії евакуюють 125 осіб.
Кулеба
Дмитро Кулеба назвав число українців, яких евакуювали з Італії / УНІАН

Моторошний коронавірус впевнено крокує країнами світу - перша смерть від хвороби була зафіксована вже й в Україні. 15 березня з аеропорту Бориспіль вилетів літак для евакуації українців, які не змогли повернутися з Італії через закриття кордону Словенією через пандемію коронавірусу.

Пізніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба уточнив, що з Італії в Україну будуть евакуйовані 125 осіб, пише прес-служба відомства.

За його словами, 98 осіб, це група із двох автобусів, які не змогли виїхати через закриття кордону зі Словенією.

"98 осіб це група з двох автобусів та 27 осіб, які виявили бажання повернутися. На боту чотири людини, двоє мають дозвіл на постійне проживання в Україні, і ще двоє людей, громадяни України, які мають паспорти інших держав. Тобто ніяких іноземців", - заявив Кулеба.

Голова МЗС уточнив, що на рейс зареєструвалося 123 людини.

"Троє людей з додаткового списку не з'явилися. Вони не сіли на борт", - зазначив міністр.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій додав, що орієнтовно літак повернеться в аеропорт "Бориспіль" близько 22:20-23:00 годин.

Головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що на борту знаходяться два медики.

"Зараз відбувається спілкування із італійськими медиками, які відзначили, що на борт були допущені лише здорові люди. Ми всім запропонували заповнити згоду на добровільну самоізоляцію вдома. Після прийому будемо робити вибірковий контроль та перевіряти осіб у самоізоляції", - додав він.

Як раніше повідомляв Главред, авіакомпанія МАУ заявила про намір організувати декілька додаткових рейсів для повернення українців, тому що Україна з 17 березня закриє пункти пропуску через державний кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Крім того, на кордоні зі Словенією не пропустили два автобуса з українцями, які поверталися з Італії. Їм порадили повернутися в Італію і дочекатися евакуації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти