Стало відомо, коли розблокують українські телеканали

28 лютого 2020, 21:12оновлено 29 лютого 2020, 02:05
517
Вимога мовникам висунув глава держави.
Стало відомо, коли розблокують українські телеканали
Президент нагадав, що українці почали більше дивитися ростб / Фото: прес-служба Офісу президента

Президент Володимир Зеленський прийшов до консенсусу з представниками провідних медіагруп про запуск з 16 березня незакодованих супутникових версій головних українських телеканалів.

"Ми маємо безліч листів і тисячі дзвінків в Офіс Президента з тим, що українці не можуть отримати цей сигнал через кодування і не мають можливості дивитися українські телеканали. Особливо це стосується регіону вздовж контактної лінії і тимчасово окупованих територій", - цитує главу держави прес-служба Офісу президента.

Зеленський підкреслив, що дане питання є ключовим і знаходиться в площині інформаційної безпеки України. Внаслідок кодування сигналу не всі українці можуть вільно переглядати більше 20 провідних телеканалів, а альтернативою їм стало російське пропагандистське телебачення.

Президент запропонував провайдеру цифрового ефірного телебачення Зеонбуд до 4 березня 2020 вжити заходів для зміни модуляції сигналу, щоб забезпечити більш широке покриття та доступ населення до українського мовлення. Компанія погодилася встановити цифрові передавачі в 47 населених пунктах України.

Також в ході зустрічі було прийнято стратегічне рішення до 16 березня 2020 забезпечити запуск незакодованих супутникових міжнародних версій загальнонаціональних телеканалів, що зробить українське телебачення для громадян ще більш доступним.

В рамках діалогу оператори супутникового телебачення Xtra TV і Viasat зобов'язалися розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення.

Нагадаємо, 28 січня безкоштовний супутниковий сигнал був закодований. Серед телеканалів, чий сигнал тепер закодований і перестав бути доступний у відкритому доступі - СТБ, Новий, Інтер, 1+1, ТРК Україна та інші популярні канали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти