"Не тільки дівчина з собачкою": українець з Уханя записав звернення до Зеленського

26 лютого 2020, 20:32оновлено 26 лютого 2020, 21:46
Громадянин України, якого залишили в Китаї, звернувся до президента з проханням.
'Не тільки дівчина з собачкою': українець з Уханя записав звернення до Зеленського
Українець просить у Зеленського забрати його з Китаю / Громадське

У світі вирує страшний коронавірус із Китаю, який швидко поширює по країнам. Нещодавно Україна провела евакуацію своїх громадян із Китаю, а українець, якого не забрали на батьківщину через підвищену температуру, записав звернення до президента Володимира Зеленського.

Як повідомляє hromadske, за словами Святослава Гарасюка, після трьох аналізів у нього не виявили китайського коронавірусу і зараз він почуває себе добре.

Він також заявив, що "крім дівчини з собачкою, в Ухані є ще троє українців, яких не евакуювали в Україну через підвищену температуру".

"Я постійно на зв'язку з посольством України, але якоїсь конкретної інформації щодо нашої евакуації вони надати не можуть", - сказав він.

Українець додав, що єдине, про що йому повідомили, що він не зможе залишити територію Китаю самостійно, а тільки із допомогою посольства України.

Евакуація з Китаю

Раніше Главред писав, що Україна знову спецрейсом привезе громадян своєї держави з охопленого коронавірусом міста Уханя і провінції Хубей в Китаї, якщо буде достатня кількість бажаючих повернутися на батьківщину.

Як заявив 22 лютого на брифінгу заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, українці, які зараз знаходяться в закритому на карантин китайському місті, мають подати відповідні заяви до посольства, щоб їх спробували повернути на батьківщину.

Також нагадаємо, евакуйована спецрейсом із Уханя мешканка Кривого Рогу Карина Гончарук розповіла, які емоції пережили пасажири автобуса, який на в'їзді до санаторію Нові Санжара атакували камінням і палаючими шинами.

"Коли наша колона заїхала в Нові Санжари, ми почули, що люди щось кричали. Деякі з них почали кидати каміння в автобус. З нами в автобусі їхав іноземець, він взагалі не розумів, що відбувається і що говорять. Він усе знімав на мобільний телефон, він посміхався і махав рукою, як у знак вітання. Але коли його вікно розбили каменем, він зрозумів, що щось не так", - розповіла дівчина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти