До 90 тисяч гривень: безробітним українцям дадуть гроші на свій бізнес, але не всім

26 лютого 2020, 18:08
Учасниками програми можуть бути безробітні від 18 років.
Безробітним дадуть гроші
Безробітним дадуть гроші / УНІАН

Державна служба зайнятості допоможе безробітним українцям відкрити свій бізнес. Максимальна сума допомоги складе 90 тисяч гривень.

За даними прес-служби Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, одна з програм передбачає виплату одноразової допомоги по безробіттю для старту підприємницької діяльності для тих, хто зареєстрований у службі зайнятості. При цьому максимальний розмір фінпідтримки може досягати 90 тисяч гривень за умови призначення допомоги по безробіттю в максимальному розмірі. Середній розмір допомоги - 46 тисяч гривень.

Крім того, в проекті бюджету Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на цю ініціативу передбачена сума у розмірі 386 мільйонів гривень, що в 4,7 раза більше ніж в минулому році.

відео дня

"Кошти, виплачені безробітному одноразово для організації підприємницької діяльності, повертати не потрібно", - йдеться в повідомленні.

Учасниками програми можуть бути безробітні від 18 років, які зареєстровані в держслужбі зайнятості, але не уклали новий трудовий договір протягом одного місяця після реєстрації у службі зайнятості. Крім того, спільно з кар'єрним радником необхідно скласти план дій для відкриття власного бізнесу.

Водночас, особи, які протягом останніх 24 місяців перед реєстрацією працювали як фізична особа-підприємець, не зможуть бути учасниками програми, а також ті, хто вже отримували таку допомогу, але не здійснювали підприємницьку діяльність або припинили її протягом двох років.

За даними Мінекономіки, протягом минулого року власну справу за сприяння служби зайнятості започаткували 2 400 осіб, а в цьому році в планах служби – допомогти у створенні власного бізнесу вже 8 500 безробітним, що в 3,6 раза більше.

Як раніше повідомляв Главред, журналіст Юрій Бутусов заявив, що звільнені з полону бойовиків українці не отримали обіцяних компенсацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти