"Покажемо всім": Вітренко подав до суду за невиплату йому мільйонної премії

14 лютого 2020, 10:31
Держава не хоче справедливості, вважає Юрій Вітренко.
Витренко
Юрій Вітренко судиться через невиплату премії / УНІАН

У зв'язку з невиплатою премії за перемогу над російським Газпромом у Стокгольмському арбітражі виконавчий директор Національної акціонерної компанії Нафтогаз України подав до суду.

В ефірі телеканалу UА: Перший він нагадав, що раніше вже пропонував розділити виграш, отриманий від Газпрому, між усіма громадянами України.

"Якщо пропозиція розділити порівну теж не приймається, але при цьому якісь чиновники, політики не хочуть виконувати закони, що зобов'язують компанію не виконувати закони, а виплата зарплати – закон, то тоді ми повинні захищати свої права", - підкреслив Вітренко.

відео дня

читайте такожКоболєв: Приватизація Нафтогазу – простий спосіб зняти дискусію про зарплатиЗа його словами, звернення до суду з приводу невиплати премії має "показати всім, що тут є верховенство права та ми живемо в правовій державі".

"Я вже подав позов до суду, я нікого не лякаю, я просто кажу, що є законний шлях захисту своїх інтересів. Якщо держава не хоче по справедливості і не хоче порівну, то тоді треба йти до суду... Це питання принципів, це не питання грошей", - резюмував топ-менеджер Нафтогазу.

Нагадаємо, глава правління Нафтогазу Андрій Коболєв, коментуючи скандал з величезними зарплатами і преміями, запропонував повернути отримані Україною через рішення арбітражу гроші назад Газпрому.

читайте такожУ січні Газпром розщедрився на півмільярда доларів за транзит газу – Нафтогаз

Раніше президент Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Олексію Гончаруку врегулювати ситуацію з преміями, які передбачаються топ-менеджерам Нафтогазу за отримання компенсації від Газпрому, а також запропонував направити 2,9 млрд грн на реалізацію інфраструктурних проектів і розвиток медицини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти