Всі проти Facebook: американська корпорація може втратити Instagram і WhatsApp

13 грудня 2020, 15:10оновлено 26 березня 2021, 20:31
До слова, це не перший позов на тему монополії ринку.
Всі проти Facebook: американська корпорація може втратити Instagram і WhatsApp
Марк Цукерберг / Financial Times

Федеральна торгова комісія США вимагає забрати дочірні компанії Instagram і WhatsApp у Facebook. З таким позовом виступив генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс, до позову приєдналися ще 47 штатів.

Головна причина подачі позову – заподіяння шкоди конкуренції на ринку. Завдяки грошам і можливостям великих компаній купувати менші компанії, як, наприклад Facebook купив Instagram у 2012-му, в корпорацій збільшується кількість користувачів, що знижує їх в іншої, меншої компанії.

Тим самим через міць одного корпоративного гіганта страждають інші. Мета позову – відібрати в Facebook компанії Instagram та WhatsApp, перетворивши їх в незалежні сервіси, тим самим підвищивши конкуренцію на ринку.

відео дня

Представники Facebook вже прокоментував цю ситуацію і заявили, що в момент угод, регуляційні органи схвалили ці покупки, а змінювати щось зараз викличе небезпечні прецеденти.

Facebook
Соціальні мережі 2020 / GSMArena.com

До слова, це не перший позов на тему монополії ринку, раніше Міністерство юстиції США направило до суду позов проти Google, звинувативши компанію в монополізмі. Влада вважає, що в американській корпорації занадто багато контролю над глобальним ринком цифрової реклами, який оцінюється в сотні мільярдів доларів.

Міністерство юстиції та генпрокурори вже звернулися безпосередньо до конкурентів пошуковика і третім сторонам на предмет яку частину бізнесу Google слід продати – більшість висловилися за фірмовий браузер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти