Порятунок потопельника: що робити, якщо смартфон впав у воду

23 квітня 2021, 15:30
Не втрачайте часу – можливо, саме ці дії допоможуть врятувати гаджет.
Порятунок потопельника: що робити, якщо смартфон впав у воду
8 кроків з порятунку промоклого телефону / Униан

Про те, як чинити зі смартфоном-потопельником, написано кілька десятків статей. Ми взяли на себе сміливість написати ще одну, зібравши в ній очевидно правдиві факти і розвінчавши деякі міфи.

У даній замітці ми спробуємо розписати порядок дій в тому випадку, якщо ви випадково "занурили" свій гаджет у воду або він потрапив під дощ, а також які кроки потрібно зробити в першу чергу, аби зберегти його працездатність

Крок 1. Не губитися

"Втопити" телефон може кожен, від цього ніхто, на жаль, не застрахований. Головне, що вам потрібно пам'ятати: більшість смартфонів мають захист від води, а тому, якщо ви в точності будете дотримуватися поради нижче, він зможе повернутися до життя без серйозних наслідків.

відео дня

Крок 2. Швидко підніміть телефон

Істина проста: чим швидше телефон вийняли з води, тим легше він це перенесе.

Крок 3. Вийняти батарею

На жаль, не всі сучасні телефони це дозволяють, але якщо ваша модель передбачає таку можливість – робіть це без зволікання, не відключаючи телефону. Пам'ятайте: кожна хвилина на рахунку. А ось якщо такої можливості немає, відразу ж переходите до наступного пункту.

Крок 4. Вимкнути пристрій

Це важливо, оскільки вода легко може спровокувати коротке замикання. У цьому разі самостійно смартфон ви вже точно не врятуєте.

Крок 5. Зніміть всі аксесуари

Думати про їх збереження поки немає сенсу: аксесуари для гаджетів можуть накопичувати воду, а тому телефон просто не зможе просохнути.

Крок 6. Необхідно вийняти Sim- і SD- карту

Після цього не забудьте просушити їх від вологи, яка могла потрапити всередину.

Крок 7. Видаліть забруднення

Забруднення у вигляді піску або землі також можуть бути небезпечними для смартфона і зберігати в собі вологу. Тому необхідно обережно змити забруднення тонким струменем дистильованої води. Не розміщуйте телефон в раковину або тазик з водою – ми ж намагаємося врятувати його від утоплення, а не втопити знову.

Крок 8. Дати можливість просохнути

Встановіть смартфон у вертикальному положенні USB-портом вниз. Краще підстелити під нього серветку. Зачекайте 48 годин і більше. Не намагайтеся включити його раніше, це може викликати поламання.

Samsung
Реклама Samsung / Reuters

Чого абсолютно не варто робити, якщо телефон впав у воду:

  • Не пробуйте включити гаджет, поки не пройде хоча б два дні – інакше, якщо в ньому залишилася хоч частка води, замикання більш ніж ймовірно і всі ваші зусилля пропадуть даремно;
  • Промоклий пристрій не можна підключати до електромережі – це може викликати коротке замикання.
  • Краще не чіпати телефон під час просушування – вода може розтектися по всьому корпусу.
  • Навіть не беріть в руки фен – надмірний перегрів може ще сильніше зіпсувати гаджет.
Ulefone Armor 7
Armor 7 - не вбиваний смартфон від Ulefone, якому не страшна вода / Gizmochina

Розвінчуємо міфи:

Миска з рисом або іншою крупою не врятує телефон від зайвої вологи. Крім того, дрібні їх лушпиння може спокійно потрапити всередину і зіпсувати гаджет.

Якщо ваш телефон впав у воду – не біда. Таку ситуацію можна легко виправити. Головне не панікувати і точно дотримуватися інструкцій.

В одній з попередніх заміток ми зібрали найзручніші варіанти, які допоможуть зробити запис екрану комп'ютера, смартфона або планшета

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти