Як знайти людину за номером телефону

17 жовтня 2020, 03:43оновлено 21 жовтня 2020, 18:17
Відповідальним батькам варто над цим задуматися.
Як знайти людину за номером телефону
Є кілька типів додатків для пошуку людини за номером телефону

У кожного з нас є свої вагомі причини визначити місцерозташування необхідної нам людини за номером мобільного телефону — в нинішніх реаліях питання захисту рідних і близьких стає актуальним як ніколи. ЗМІ та соцмережі буквально заповнені повідомленнями про зниклих, і найчастіше додзвонитися до цих людей — проблема. Редакція Главред публікує добірку найкорисніших додатків і "лайфхаків", що дозволяють визначити місце розташування за номером телефону — ці ефективні методи доводять, що зараз це зробити нескладно, але, звичайно, є свої обмеження. Як визначити місцезнаходження людини за номером телефону: читайте нижче.

Оператори стільникового зв'язку:

Маячок / Київстар

Це платна послуга вартістю 2.13 грн за запит, яка працює навіть без підключення до мобільного інтернету. Ви зможете знайти місцерозташування телефону Вашої близької людини на карті з комп'ютера і отримувати інформацію про його місцезнаходження по SMS.

відео дня

Середня точність визначення місцерозташування становить приблизно 500 м. Точність залежить від щільності розміщення базових станцій і може бути різною для міської, заміської місцевості, варіюється в межах від 300 до 1200 м. Приклад зображення місцерозташування абонента на карті буде виглядати, як показано на малюнку (сектор, що виділено зеленим кольором):

Київстар
Маячок / Київстар

Більш детальна інформація про те, як дізнатися місцезнаходження абонента доступна на офіційному сайті Київстар.

ЗнайДе/ Vodafone:

Завдяки послузі ЗнайДе Ви можете легко визначити місцезнаходження телефону за номером ваших близьких і друзів, завжди знати, де вони перебувають, а також побачити їх місце знаходження на карті міста.

У середньому точність визначення місця розташування абонента в центрі міста складає 300-500 метрів, на околицях міста — 1-1,5 км, за межами міста похибка у визначенні місця розташування може досягати декількох кілометрів.

Якщо Ваша дитина або інший абонент, якого Ви розшукуєте, знаходиться на шосе, то інформація про його місце перебування буде містити назву району та найближчого населеного пункту.

Послугою можна користуватися як по Інтернет (poisk.vodafone.ua), так і з мобільного телефону: через SMS на номер 7005

в
ЗнайДе / Vodafone

Сервіси вбудованої в смартфони геолокації:

На кожному смартфоні Android є вбудована функція відстеження місця розташування. Однак, щоб стежити за людиною або дозволити стежити за собою, необхідно надати доступ — просто так визначити місце розташування практично неможливо

Щоб включити відстеження місця розташування свого телефону на Андроїд необхідно:

  • Додати Google Контакт з номером телефону.
  • На смартфоні Android Відкрийте програму " Google карти"
  • Натисніть своє фото профілю або ініціали "Значок облікового запису" - > Передача геоданих - > " додати користувачів"
  • Вкажіть, на який термін потрібно відкрити доступ до ваших геоданих.
  • Натисніть "ВИБРАТИ людей".
  • Якщо потрібно, дозвольте додатку "Google Карти" доступ до контактів.
  • Виберіть користувачів, яким буде відкритий доступ.
  • Натисніть "Поділитися".
Google Locator
Google Locator

На iPhone є аналогічна функція сімейного доступу, завдяки якій ви можете легко поділитися геопозицією з членами сім'ї за допомогою додатків "Знайти друзів" і "Повідомлення". Крім того, Ви зможете допомогти членам сім'ї визначити, де знаходяться зниклі пристрої, за допомогою функції "Знайти iPhone".

Варто відзначити, що якщо на пристрої встановлена ОС iOS 13 або пізнішої версії, можна поділитися геопозицією з членами сім'ї за допомогою програми " Локатор". Якщо на годиннику Apple Watch встановлена ОС watchOS 6, скористайтеся додатком"Знайти людей".

Спершу потрібно створити групу сімейного доступу, після чого включиться відправка геопозиції членам сім'ї, і вони зможуть простежити за вами або допомогти в пошуках вашого пристрою в разі його пропажі. Щоб перевірити свій статус передачі геопозиції, виконайте наступні дії:

  • Натисніть "Налаштування" > [ваше ім'я].
  • У iOS 11 виберіть меню "Налаштування" > [ваше ім'я] > iCloud.
  • Натисніть "Поділитися місцезнаходженням".
  • Натисніть [ім'я члена сім'ї], щоб надати доступ цій людині.

Щоб припинити передачу геопозиції, вимкніть Налаштування "поділитися геопозицією". При цьому ваше місцерозташування ховається від усіх членів вашої родини і від усіх затверджених друзів. Якщо ви знову хочете ділитися відомостями про своє місцезнаходження, функцію "Поділитися місцезнаходженням" можна включити в будь-який час.

па
Геолокація на iPhone

Безкоштовні програми для визначення місця розташування:

Sygic Family Locator:

Цей додаток дозволяє визначити місцерозташування членів сім'ї, близьких і друзів в режимі реального часу. Більш того, воно інформує про рівень заряду батареї в їх смартфонах.

Sygic Family Locator
Sygic Family Locator

Додаток підходить як для iOS, так і для Android.

GeoLocator:

GeoLocator —це додаток для смартфонів, яке вміє відстежувати пересування вашої дитини кожен день, а також допомагає сім'ї тримати один одного в курсі свого місцезнаходження. За допомогою GeoLocator ви зможете побачити на карті, де знаходиться ваша дитина і інші члени сім'ї, який рівень заряду акумулятора, отримувати повідомлення про входи і виходи з геозони і багато іншого.

Завантажити додаток для Android, для iOS

Як знайти людину за номером телефону
GeoLocator:

Life 360:

Life 360 — це не тільки додаток для визначення місця розташування, але і свого роду соціальна мережа, де можна обмінюватися повідомленнями. Life 360 є одним з найпопулярніших додатків для відстеження місцезнаходження, понад мільйон завантажень на Android і більш як чотириста тисяч завантажень на iPhone.

Завантажити додаток для Android, для iOS

Life 360
Life 360

Нагадаємо, що раніше ми радили Кращі програми для зняття скріншотів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти