Знайомимося з Re:Verse – перспективним мультиплеєрним проєктом по всесвіту Resident Evil

Re : Verse-враження / Reddit

Він буде йти в комплекті з хорором Resident Evil Village, що виходить 7 травня.

28-го числа на консолях актуального покоління стартував закритий бета-тест Re:Verse – нового мультиплеєрного проєкту по всесвіту Resident Evil. В інтернеті починають з'являтися перші відгуки та враження гравців, про які й піде мова в наступній замітці.

Нагадаємо, що гру анонсували на минулому трохи менш як тиждень тому Resident Evil Showcase, але під буйним потоком вражень від інформації про "зірку програми" – Resident Evil: Village – мультиплеєрний проєкт злегка пожурили за візуальний стиль, та й забули. І, як виявилося, даремно.

Зазвичай з мультиплеєром у всесвіті Resident Evil прямо кажучи не задається. Напевно мало хто зараз згадає про Resident Evil: Resistance – мультиплеєрний проєкт, який додавався до рімейку третього резидента. Однак, Capcom треба віддати належне – вони відмовилися від ідеї реанімувати провальний проєкт, якому вижити було не судилося, і замість цього створили інший. Тому в Re: Verse вони прибрали асиметричний мультиплей за типом хітового Dead by Daylight, на базі якого був побудований ігровий процес в Resistance і зробили ставку на звичний і знайомий deathmatch.

За задумом розробників, гравцям буде доступно ряд карт, що являють собою знайомі локації з різних частин лінійки Resident Evil – для ЗБТ, на цей момент, доступна тільки одна така локація – центральна частина поліційної дільниці з ремейка RE 2. На цю карту спявняться шестеро гравців і починають бій "кожен сам за себе", набиваючи фраги та мріючи перемогти. На вибір гравцеві дається ряд знайомих героїв з різних частин лінійки Resident Evil, причому вони необов'язково повинні бути різними. Для ЗБТ доступно шість персонажів (в сетинґу гри вони називаються "вцілілі) – Джилл Валентайн, Кріс і Клер Редфілди, Леон Скотт Кеннеді, фатальна Адда Вонг, а також оперативник "Амбрели" ХАНК.

Кожен герой має по три перка – один з яких пасивний і два активних, а також два види зброї на старті – яке у всіх персонажів відрізняється, (однак це швидко виправляється шляхом лутінга). Але це ще не все. У кожного вижив є, по суті, друге життя – після смерті персонаж перетворюється в монстра (які в сеттингу гри називаються "біо") для ЗБТ, на цей момент, доступно п'ять їх різновидів: Пліснявий-Товстун, Мисливець γ, Джек Бейкер, Немезіс і Супер-Тиран. Той, в кого вцілілий перетвориться після смерті, залежить від кількості зібраних капсул з Т-вірусом, які розкидані по карті. Біозброї могутніше тих, що вціліли, проте вони мають вичерпаний термін життя.

Власне, як це все виглядає – наочніше буде подивитися на прикладі реального геймплея за різних персонажів.

Геймплей Re:Verse

Читати такожResident Evil 8 виявиться унікальним представником лінійки ігор по всесвіту Обителі Зла

Resident Evil: Village (в просторіччі – Resident Evil 8) готується до виходу 7 травня на PC, PS4, PS5, Xbox One і Xbox Series X з безкоштовним апгрейдом між поколіннями. Події восьмої частини продовжують історію визнаної критиками Resident Evil 7 Biohazard. Нова сюжетна лінія починається з того, що Ітан Уінтерс і його дружина Міа мирно живуть на новому місці, Вільні від минулого. Вони роблять перші кроки в спільному житті, як раптом трапляється нова трагедія.

Пітер Фабіано, нинішній продюсер франшизи Resident Evil, пообіцяв що даній грі буде чим здивувати своїх шанувальників і не тільки – оскільки вона увібрала в себе всі кращі елементи попередніх частин, а атмосфера в ній буде більш напруженою ніж у всіх інших представниках серії.

Resident Evil: Village можна буде купити як на консолях Xbox і Playstation, так і на ПК. В PS Store гра коштуватиме 1 999 гривень.

Resident Evil Village трейлер

Поспішимо нагадати всім шанувальникам серії Resident Evil, які з нетерпінням чекають восьму номерна частина, бути гранично уважними – в Мережі почали з'являтися серйозні спойлери по грі.

Якщо раніше ми писали тільки про спойлерні назви файлів з кат-сценами, то зараз з'явилися самі кат-сцени, які розкривають сюжетні повороти гри, включаючи кінцівку та дизайни деяких босів.

Свого часу аналогічним чином у Мережу злили подробиці сюжету The Last of Us Part II за два місяці до офіційного релізу. Сюжет нібито злив хтось із сім'ї одного зі співробітників Naughty Dog.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти