В Україні вріжуть морози до -15°: де і коли чекати удару холоду

5 грудня 2021, 04:22
Синоптик розповіла про опади змішаної фази - дощ з переходом у мокрий сніг.
Градусник
/ 34.ua

До кінця вікенду в Україні очікується суха погода, без опадів, розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

За її прогнозом на Радіо НВ, нічні температури сягатимуть -4 ... -9° C. У горах Карпатського регіону прогнозується до -15° C.

"У Карпатському регіоні, тобто Закарпатті, Прикарпатті, очікуємо значні опади, і навіть сильні снігопади можуть бути. У цих регіонах слід бути дуже уважними, обережними. Оголошено значний рівень лавинної небезпеки і радить, звичайно, наша Служба з надзвичайних ситуацій утриматися від походів у гори, бо сьогодні-завтра там складна погода. Але опади вже сьогодні будуть ввечері припинятися", - попередила синоптик.

Пізніше негода буде пересуватися ближче до центральних регіонів країни.

"Це будуть опади змішаної фази, тобто дощ з переходом в мокрий сніг, і вони вже будуть більш помірного характеру, ніякого значного апокаліпсису, хуртовин, такого ми не очікуємо саме по північних і центральних областях", - сказала співробітник Укргідрометцентру.

читайте такожУкраїну атакує сніговий "Армагеддон": коли і де чекати удару негодиЧерез опади та стрибки температур, синоптик радить бути обережними на дорогах, як водіям, так і пішоходам через небезпеку ожеледиці.

"Просто помірний мокрий сніг може бути. І звичайно, він може привести і до небезпеки, це більше полягає в тому, що ввечері температура почне знижуватися, тому що зараз в більшості областей плюсова температура. Я маю на увазі північні та центральні області. І, відповідно, ввечері буде знижена температура до нуля, а потім в нічні години і мінуси будуть, морози", - додала Птуха.

Раніше метеоролог Віра Балабух розповіла про те, що в Україні грудень 2021 може бути на 1-2 градуси тепліше, ніж в середньому за період 1993-2016 років, а січень і лютий — на 2-3 градуси.

В інтерв'ю Фактам вона підкреслила, що в зв'язку з цим настання весни в Україні може прийти завчасно.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти