Напередодні літа в Карпатах випав сніг

24 травня 2020, 17:36оновлено 25 травня 2020, 02:14
160
Вдень температура повітря знизилася до +2С.
сніг
Карпати влітку засипало снігом, немов узимку / Фото: УНІАН

У Карпатах 24 травня, за тиждень до початку літа, раптово випав сніг.

Як повідомив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост у Facebook, опади у вигляді снігу зафіксовані на горі Піп Іван Чорногірський.

За даними співробітників станції, температура повітря зафіксована на рівні +2°C. Спостерігається південно-західний вітер, який дме зі швидкістю 7 м/с.

Високо в горах склалися складні погодні умови, видимість обмежена до 70 метрів.

Напередодні літа в Карпатах випав сніг
/ Фото: Facebook/Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост

Синоптики стверджують, що сніг в Карпатах змінять сильні зливи, які, до речі, накриють всю територію країни. Дощі почнуться 24 травня і триватимуть протягом усього тижня.

Також на півдні Росії пройшли сильні снігопади - в Краснодарському краю і Республіці Адигея - невластиві для кінця травня.

"Літо наближається, а на півдні Росії замість теплої погоди — півметра травневого снігу. Жителі краснодарських сіл і Адигеї залишилися без електрики. Їх цей рік вже нічим не здивує", — повідомляє Lenta.ru у Twitter.

Як раніше повідомлялося, народний синоптик Володимир Деркач дав прогноз погоди на літо 2020 в Україні. За його словами, початок літнього сезону буде досить теплим, а потім очікується невелике похолодання.

Як повідомляв Главред, завідуюча відділенням кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Інституту гідрометеорології Вазіра Мартазінова повідомила, що погода влітку 2020 року буде схожа на літній сезон 2001-го. За її словами, очікуються грози, штормові вітри, шквали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти