Погода нещадна: в Україні вже наступного тижня вдарять перші заморозки

4 вересня 2021, 10:19
Найближчими днями синоптичну ситуацію в Україні визначатиме потужний антициклон.

Заморозки
В Україні наступного тижня вдарять перші заморозки / УНІАН

Погода в Україні нещадна і вже найближчими днями змусить нас тепло вдягатися, адже настають холоди. Про бабине літо можна поки що навіть не мріяти. У Держслужбі з надзвичайних ситуацій попередили українців про заморозки на поверхні ґрунту 6-7 вересня.

"Уночі 6-7 вересня в Україні, крім Закарпаття та південної частини, 8 вересня у східних та південно-східних областях на поверхні ґрунту заморозки 0-3° (і рівень небезпеки, жовтий)", — повідомили в ДСНС.

Також рятувальники попереджають, що 4-6 вересня в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

В Укргідрометцентрі підтвердили, що заморозки очікуються вночі 6-7 вересня в Україні, крім Закарпаття та південної частини.

"Найближчими днями синоптичну ситуацію в Україні визначатиме потужний антициклон, через що опадів ми не очікуємо. Однак, за температурними показниками, ночі і дні поступово ставатимуть значно холоднішими", — йдеться в повідомленні.

У суботу, 4 вересня, в Україні, крім південної частини, місцями невеликий дощ, температура вночі 7-14°, вдень 13-18°, на Закарпатті та півдні країни 20-25°.

У наступні дві доби, 5 та 6 вересня, переважно буде без опадів, лише у неділю вдень у північних областях та Карпатах місцями невеликий дощ. Температура в більшості областей України вночі опуститься до 2-7° тепла.

У понеділок, 6 вересня, на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3°, вдень 12-18° тепла. На Закарпатті та півдні країни вночі 7-12°, вдень 16-21°.

Погода в Україні - про що йшлося раніше:

Народний синоптик Леонід Горбань озвучив прогноз погоди в Україні на осінь 2021. За його словами, вже в другій половині вересня почнуться дощі і похолодає. Крім того, сніг у 2021 році випаде рано.

Прийдешньої зими на українців очікує багато снігу та морози на початку і наприкінці сезону, а лютий так і взагалі обіцяє бути "лютим", можливі навіть хуртовини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти