На Україну насувається шторм і небезпечна погода - синоптики

5 квітня 2021, 19:22
Синоптики попередили про погіршення погоди в Україні цього тижня.
Погода
Погода в Україні 6 квітня погіршиться / УНІАН

Погода в Україні вже 6 квітня різко погіршиться в більшості регіонів. Синоптики попереджають про сильні пориви вітру майже на всій території країни.

"Пориви вітру від 15 до 20 метрів в секунду завтра вночі очікуються в західних, а вдень в центральних, східних і південних областях", - повідомив Український гідрометцентр на сторінці в Facebook.

Через небезпечні метеорологічні явища синоптики оголосили штормове попередження. На завтра у західних, центральних, східних та південних областях оголошено жовтий рівень небезпеки.

Крім того, в Україні до 8 квітня переважатиме циклонічна діяльність.

"Вже найближчої ночі до наших кордонів з північного заходу наблизиться холодний атмосферний фронт і за підтримки поля зниженого тиску з південного заходу, над Україною 6-8 квітня переважатиме циклонічна діяльність, яка в деяких областях буде супроводжуватися досить складними, як для квітня, погодними умовами", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що 6 квітня у західних та Житомирській областях, 7-8 квітня у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях очікуються опади переважно у вигляді мокрого снігу, налипання мокрого снігу, на дорогах місцями ожеледиця.

У Карпатах завтра значний сніг, температура вночі від + 3 до -3, вдень +1 +6 тепла.

читайте такожСиноптики розповіли, коли закінчиться похолодання і прийде потепління

"На решті території країни завтра без істотних опадів, 7-8 квітня дощі, місцями значні дощі, температура вночі 0 +7 тепла, вдень +7 + 14", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 7 квітня на півдні та сході країни прогнозують посилення вітру 15-20 м/с.

"У п'ятницю поле високого тиску витіснить всі фронти і циклони... Тому 9-10 квітня переважно без опадів. Температура вночі від 2 тепла до -4, вдень 9 квітня 7-13 градусів тепла, 10 квітня 10-16 градусів тепла", - інформують в Укргідрометцентрі.

На Україну насувається шторм і небезпечна погода - синоптики

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував, якою буде погода в Україні у квітні та на Великдень 2021.
  • Крім того, в Укргідрометцентрі назвали середню температуру в квітні 2021.
  • Завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Національної академії наук Вазіра Мартазінова говорила, що перші десять днів квітня будуть сонячними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти