В Україну увірвався антициклон: синоптик назвав найтепліші дні цього тижня

Протягом усього тижня очікується суха погода з туманами / Фото: pixabay.com

Впродовж тижня температури будуть знижуватися до позначок близько 0 °С, а подекуди і нижче, однак вдень сонячна погода сприятиме підвищенню температури.

Впродовж тижня на погоду в Україні впливатиме антициклон. Він забезпечить стабільну погоду з високим атмосферним тиском та майже повною відсутністю опадів. Таким прогнозом поділився метеоролог Ігор Кібальчич.

За його словами, ночі будуть прохолодними, з температурою місцями нижче 0 °С, а вдень повітря прогріватиметься до +10...+17 °С, що трохи перевищує кліматичну норму. Крім того, у багатьох регіонах можливі тумани, які є типовими для цієї пори року.

Погода в Україні на понеділок, 21 жовтня

На всій території України пануватиме малохмарна погода, опадів не передбачається. Невеликі дощі очікуються лише на крайньому сході вночі.

Вітер буде південним на заході та північним на решті території із швидкістю 5 – 10 м/с. Нічна температура коливатиметься від +1 до +6 °С, на заході та півночі можливі заморозки до -4 °С. Вдень температура сягатиме +10...+15 °С.

Погода в Україні на вівторок, 22 жовтня

По всій країні утримається стійка погода без опадів. Вночі та вранці місцями можливі тумани. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с.

Температура вночі становитиме +1…+6 °С, а на заході та півночі близько 0 °С. Проте уже вдень потеплішає до +12...+17 °С.

Погода в Україні на середу, 23 жовтня

Кібальчич стверджує, що у середу очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями спостергатимуться тумани.

Вітер переважно західний, 5 - 10 м/с. Температура вночі становитиме +2…+7°C, а вдень +13…+18°C.

Погода в Україні на четвер, 24 жовтня

По всій Україні опади не прогнозуються. Лише в Карпатах та на Прикарпатті вночі місцями можливі невеликі дощі. Вітер північно-західний, 5 - 10 м/с.

Температура вночі впаде до +3…+8°C, вдень підніметься до +11…+16°C. Водночас на крайньому півдні місцями потеплішає до +18°C.

Погода в Україні на п’ятницю, 25 жовтня

Метеоролог зазначив, що у п'ятницю антициклон продовжить визначати погоду. Очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура вночі - +1...+6°C, вдень +11...+16°C.

Погода в Україні на суботу, 26 жовтня

У суботу по всій території країни обпадів не прогнозують. Вночі та вранці місцями спостерігатимуться тумани. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Нічна температура становитиме +1...+6°C, однак вдень Україні потеплішає до +11...+16°C.

Погода в Україні на неділю, 27 жовтня

На всій території України опадів не передбачається. Лише вдень та ввечері на крайньому заході пройдуть невеликі дощі.

Вітер південний та південно-східний із швидкістю 5 – 10 м/с. Вночі температура повітря опуститься до +1...+6°C, вдень підніметься до +11...+16°C.

Хто такий Ігор Кібальчич

Ігор Кібальчич - синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Кібальчич є кандидатом географічних наук.

Погода в Україні - останні новини

Нагадаємо, в Україну на кілька днів повернеться "бабине літо". Речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха зазначила, що з 22 жовтня зміниться конфігурація баричних утворень, що призведе до підвищення температури.

Також Птуха повідомила, що на початку листопада в Україні може утворитися циклон, який принесе дощі, місцями з мокрим снігом. За її словами, перший сніг може з'явитися у вигляді змішаних опадів.

Як повідомляв Главред, погода в Україні у найближчі дні буде сонячною та без опадів. Синоптик Наталія Діденко розповіла, що варто також очікувати туманів.

Читайте також:

Новини заразКонтакти