Чи буде Україну ''ковбасити'': прогноз магнітних бур на вихідні 7-8 вересня

Прогноз на вихідні від США / фото: depositphotos.com/ua

Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США розповів, чого чекати від сонячної активності.

Магнітні бурі негативно впливають на організм, погіршуючи стан нервової системи, зумовлюючи посилення емоційних реакцій та тривожні стани. Що чекає нас на вихідні 7-8 вересня розповів Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США. Експерти опублікували прогноз сонячної та геомагнітної активності.

Що таке магнітна буря?

Магнітна буря - це збурення геомагнітного поля, яке може тривати від кількох годин до кількох діб. Вони спричиняються збуреними потоками сонячного вітру, які надходять у магнітосферу Землі та взаємодіють із нею. Ці геомагнітні бурі можуть впливати на техніку і навіть людський організм. Вони можуть спричинити порушення або поломки в апаратурі космічних апаратів, вивести з ладу електронну техніку на Землі.

Що стосується впливу магнітних бур на людський організм, то однозначної відповіді на це питання немає. Однак багато хто зазначає, що під час геомагнітного шторму в них погіршується самопочуття. Про це повідомляє Вікіпедія.

Як відомо, потужність геомагнітної бурі вимірюється К-індексом — від показника 2 до 9. Що вищий К-індекс, то сильніша буря та її наслідки та вплив на людей і техніку. Однак важливим моментом є те, що прогноз може змінитися, оскільки дослідники сонячної активності оновлюють свої дані кожні три години

У суботу та неділю, 7 та 8 вересня очікується сонячна активність з К-індексом 3 (зелений рівень), що відповідає магнітосфері з невеликими магнітними хвилюваннями, нездатними впливати на самопочуття людей.

Як відомо, Європу може "розжарити" до рекордних температур. З моменту початку спостережень світ вперше виходить з найтеплішого літа в північній півкулі, однак у наступні роки ситуація може погіршитись.

Новини заразКонтакти