Як налагодити стосунки з вітчимом - поради Дмитра Карпачова

23 липня 2020, 20:38
Відносини батьків з дітьми - непросте заняття, і на нього впливає кілька факторів. Як правильно вибудовувати відносини батьків і дитини, - пояснює психолог.
Як побудує відносини між вітчимом і дитиною
Як побудує відносини між вітчимом і дитиною / Pixabay

Мамам потрібно багато дізнатися про те, як налагоджувати стосунки свого нового коханого зі своїми дітьми, і на що в першу чергу звертати увагу.

Пару вагомих порад для мам, які шукають дитині нового батька дав психолог і експерт проекту Супермама на СТБ Дмитро Карпачов.

В гостях у однієї з учасниць проекту Дмитро Карпачов зазначив, що її дочка ділилася болючими спогадами про спілкування з вітчимом, колишнім чоловіком мами. читайте такожЯк краще зрозуміти чоловіків - 15 особливості чоловічої психікиПсихолог розібрав цей випадок, і розкрив кілька корисних порад, які повинна знати кожна мама, яка не живе з батьком своєї дитини. Експерт з дитячої психології Дмитро Карпачов зазначив, що вибудувати правильні відносини між вітчимом і дитиною – важливе завдання для мами, і саме вона відіграє надзвичайно важливу роль в цьому процесі.

відео дня
Дмитро Карпачов
Дмитро Карпачов / СТБ

Карпачов вважає, що мамі варто відразу розставити правильні пріоритети і межі.

У той же час, конфлікти між дитиною і вітчимом можуть спровокувати розвиток комплексів у дітей, психологічні травми і негативну атмосферу в сім'ї.

"Відносини вітчима і дитини безпосередньо залежать від мами. Саме вона вибудовує ті кордони і межі, в яких вони будуть спілкуватися", - зазначив Карпачов в той же час він зазначив два головних чинника в цих відносинах:

  • Якщо чоловік любить жінку, він повинен прийняти її умови щодо спілкування з її дітьми.
  • Якщо мама мовчить і змирилася з поганим ставленням чоловіка до дитини, він це буде сприймати як її згоду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти