Вокалісту легендарних Піснярів заборонили в'їзд в Україну

1 лютого 2021, 17:06
Причина, по якій легендарного музиканта не пустили в Україну, цілком стандартна для діячів культури з країн колишнього СНД.
Дайнеко
Валерій Дайнеко / Єврорадіо

Співробітники Державної прикордонної служби не пропустили в Україну легендарного білоруського музиканта Валерія Дайнеко-вокаліста груп Пісняри й білоруські Пісняри. Про це повідомили представники пресслужби відомства.

Дайнеко не випустили із залу очікування київського аеропорту Бориспіль. Підставою для заборони в'їзду музиканта, за словами прикордонників, стало незаконне відвідування громадянином тимчасового окупованого півострова Крим. Там Дайнеко побував влітку 2020 року - в'їхав туди з порушенням порядку в'їзду на тимчасово окуповану РФ територію. Сам Дайнеко пізніше підтвердив факт незаконного в'їзду на півострів.

За порушення українського законодавства прикордонники заборонили музиканту в'їзд в Україну строком на три роки. Він вилетів зворотним рейсом до Мінська.

У 2020 році Валерій Дайнеко взяв участь як музикант у російському фестивалі Дорога на Ялту, який був організований росіянами в окупованому Криму. За часів СРСР він був відомий як виконавець хіта Піснярів Біловезька пуща.

читайте такожОлену Апіну Мінкульт додав до чорного списку

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти