Помер сатирик Михайло Жванецький

6 листопада 2020, 15:27
Причину смерті артиста Михайла Жванецького не називають.
Жванецький
Михайлу Жванецькому було 86 років / Фото: Global Look Press

Знаменитий письменник-сатирик, народний артист України і народний артист Росії Михайло Жванецький помер у віці 86 років.

Як повідомляє російський телеканал Дождь, про смерть Жванецького повідомили близькі друзі сатирика. Також смерть артиста підтвердив концертний директор Олег Сташкевич.

На початку жовтня Олег Сташкевич розповів, що Жванецький вирішив закрити свою передачу і припинити концертну діяльність через те, що він міг впоратися з творчим навантаженням.

відео дня

"Артистам потрібно мати мужність вчасно піти зі сцени. У Жванецького ця мужність є - вчасно піти зі сцени, не тягнути. Він реаліст і сказав, що не треба виходити на сцену", - сказав тоді представник сатирика.читайте такожМихайло Жванецький - біографія , творчість і особисте життя

Російська співачка Алла Пугачова висловила свої співчуття у зв'язку зі смертю Михайла Жванецького.

"Ось і все. Ти пішов від нас назавжди. Непоправна втрата. Друже мій, ти незабутній. Ти завжди в моєму серці", - написала вона в своєму Instagram.

Помер сатирик Михайло Жванецький

Михайло Жванецький

Михайло Жванецький - знаменитий письменник-сатирик, народний артист України та Росії. Народився в 1934 році у Одесі, працював в Одеській філармонії.

У 1960-х роках співпрацював з театром Аркадія Райкіна. Пізніше сатирик працював з Віктором Ільченком і Романом Карцевим, для них Михайло Жванецький написав понад 300 творів. Після цього він вирішив почати самостійну кар'єру.

Сатирик Михайло Жванецький став ще більш популярним в роки перебудови. Його політична сатира відрізнялася особливою для радянських реалій гостротою і філософською глибиною. Жванецький сам писав свої твори і виконував їх зі сцени.

В останні роки вів програму Черговий по країні, яка виходила на екрани в нічний час до грудня 2019 року на телеканалі Росія 1.

Автор книг Зустрічі на вулицях, Рік за два, Моя Одеса та інших.

У 2012 році Жванецький став Народним артистом Росії.

У 2019 році Михайло Жванецький піддав критиці політичний лад РФ, заявивши, що країна на шкоду народу інвестує в розвиток військової сфери і загрузла в тотальному беззаконні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти