StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Тоді ми жили дружно: утікач Дівєєв-Церковний видав ностальгічне марення про совок

22 листопада 2023, 18:43оновлено 22 листопада 2023, 21:37
4242
Телеведучий зганьбився своїм коментарем під постом Марії Бурмаки.
Марія Бурмака поставила на місце телеведучого
Марія Бурмака поставила на місце телеведучого / Колаж Главред, фото Instagram / mariaburmaka, diveyeff

Колишній український телеведучий Олексій Дівєєв-Церковний, який любить детокси, виїхав з України і донедавна мовчав про війну.

Однак йому все ж вдалося потрапити в скандал, завдяки своєму коментарю, який він залишив під постом української співачки Марії Бурмаки. Так, артистка на своїй сторінці в Facebook написала пост про українську мову.

"Коли мова йде про гідність і захист українців, я всього лише згадую свої відчуття в Харківському дитячому садку. Коли мені було п'ять і я говорила українською. Коли ти з дитинства борешся за себе і свою ідентичність, потім це – як дихати. Хто зрозумів це в лютому минулого року. Я - все життя в Революції гідності, як дочка свого народу. Х - характер, Харків, харизма", - написала співачка, підкреслюючи свою ідентичність і силу.

відео дня

Тим часом, в коментарі до неї прийшов Дівєєв-Церковний, який несподівано пошкодував за тими часами, коли "жили дружно". "Вибач, а що забороняли? У Радянському Союзі на купюрах були написи на всіх мовах республік: один рубль, один карбованець,... на гербі держави - пролетарське гасло також на всіх мовах. У містах школи за вибором: або російськомовні (але з уроками української мови та літератури), або повністю українські. У книжкових магазинах купа книг українською. Український державний телеканал УТ-1 і радіо "Промінь". Дівчатка у віночках, і хлопці в шароварах і вишиванках були на кожному святі. Тоді ми жили дружно", - занудьгував Дівєєв-Церковний за часом совка.

На що Марія Бурмака відповіла ведучому-втікачу і нагадала йому про термін "Розстріляне відродження" і про те, як у таборах гноїли українських письменників.

Марія Бурмака поставила Дівєєва-Церковного на місце
Марія Бурмака поставила Дівєєва-Церковного на місце / скріншот поста в Facebook
Листування Дівєєва-Церковного і Марії Бурмаки
Листування Дівєєва-Церковного і Марії Бурмаки / скріншот

Один з користувачів також вказав на помилки телеведучого і той тут же радісно перейшов на російську мову, "на якій йому зручно". Він також зауважив, що "не варто навіть намагатися" (заговорити українською - авт.).

Дівєєв-Церковний дав однозначну відповідь
Дівєєв-Церковний дав однозначну відповідь / скріншот

Відзначимо, що Дівєєв-Церковний веде свій Instagram російською мовою, він ще й, судячи з усього, знаходиться не в Україні. Зокрема, ведучий з'явився в сторіз у Інни Цимбалюк, яка разом зі своєю подругою Ганною Філімоновою знаходяться в центрі схуднення в Латвії. СоКореї всього, проходячи модний сьогодні очисний детокс.

Нагадаємо, уродженка міста Чернівці, колись популярна телеведуча, протеже Ігоря Кондратюка, а також "Міс Україна Всесвіт -2006" Інна Цимбалюк, зникнути з радарів українських ЗМІ ще до початку війни з Росією.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти