StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Мені не потрібно багато одягу, хочу смарт гардероб": стиліст Зеленської розповіла про роботу з першою леді

26 серпня 2023, 11:15оновлено 26 серпня 2023, 11:58
522
Олена Зеленська має безліч елегантних і красивих образів.
Олена Зеленська
Олена Зеленська, як завжди - елегантна / колаж: Главред, фото: instagram.com/olenazelenska_official, t.me/FirstLadyOfUkraine

Дизайнер Наталія Каменська, яка відповідає за образи першої леді Олени Зеленської, розповіла про те, як перша леді вибирає гардероб і у що воліє одягатися.

Як розповіла вона виданню Elle, до дизайнера, у Зеленської вже був обраний власний стиль, в центрі якого, орієнтир на українських дизайнерів. "Перша леді розповідає не тільки про освіту, культуру, соціальні проблеми, а й про український дизайн. Вона спілкується зі світом через свої образи", - розповідає Каменська.

"Коли я вступала на посаду, у Олени Володимирівни був досить маленький гардероб: всього кілька рейлів одягу і десять пар взуття. І я була щиро здивована такою позицією. Пам'ятаю, як вона сказала: "мені не потрібно багато одягу. Я не хочу щодня виходити в новому. Я, навпаки, хочу смарт гардероб, де речі вдало поєднуються між собою. Мені носити одне і те ж, в цьому теж сучасність". У неї був дуже системний підхід. З цього часу ми почали формувати гардероб, не роздуваючи його. Моє головне завдання - зробити метчинг. Я розібрала весь гардероб Олени, щоб зрозуміти, що ми можемо носити, чого нам не вистачає, щоб урізноманітнити стиль, як вийти на більше варіантів стилізації, скажімо, одного і того ж костюма", - розповідає вона.

відео дня
Олена Зеленська має скромний гардероб
Олена Зеленська має скромний гардероб / Фото Elle

Каменська ділиться, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, розвиток гардероба Зеленської було поставлено на паузу.

"Було прийнято рішення, що ми не шиємо нічого нового, а працюємо з тим, що у нас є. Ми міксували речі з довоєнного гардеробу. Так тривало деякий час. Але в липні минулого літа перша леді повинна була відправитися з візитом в США і виступати в Конгресі. Природно, вона не могла туди піти в джинсах і кедах", - розповідає вона.

Дизайнер також підкреслює, що у першої леді з президентом дуже різні ролі, тому військова форма або футболка кольору хакі це цілком зрозумілий образ для головнокомандувача країни, в якій йде війна.

"Будь-які переговори, які сьогодні веде наш президент з приводу війни, — це військова історія. Перша ж леді спілкується зі світом дещо іншим чином. Ми усвідомлювали, що вона стане першою дружиною іноземного лідера, яка виступить у Конгресі. Звичайно, її образ повинен посилювати її меседжі: "так, у нас війна, але в Україні залишилося багато людей, які продовжують працювати, волонтерити, нарешті, жити життя". Плюс такі виходи - це ще й заява світу про талановитих українських дизайнерів. Це все також підтримка індустрії: Олена Володимирівна вийшла в світ в костюмі-запит на цей бренд виріс", - пояснює Каменська.

Олена Зеленська відмовилася від яскравих образів через війну
Олена Зеленська відмовилася від яскравих образів через війну / Фото ELLE

Також за словами стиліста, сьогодні Зеленська і Каменська відмовилися від яскравих кольорів і сміливих експериментів. "Ми вибрали лаконічний стиль: зі стриманим кроєм і колірною гамою. Але все одно це образ, що підкреслює силу Олени Володимирівни, її розум, інтелігентність, культуру і незалежність", - додає вона.

Що стосується повсякденного життя, то Зеленська одягається дуже вільно, любить оверсайз, але завжди відкрита для експериментів. "Ми чекаємо перемоги, щоб нарешті почати втілювати наші сміливі задуми", - підсумовує вона.

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська нанесла візит реабілітологічному центру у Карпатах, де відновлюють фізичне та психологічне здоров'я наші захисники. Близько 600 воїнів вже успішно пройшли терапію. Також рекреаційна допомога була надана 2000 сімей військових.

Раніше 56-річна Ольга Сумська показала себе без косметики і фільтрів - актриса показала свою б'юті-рутину під час відпочинку, і здивувала шанувальників моложавим виглядом.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти