Як правильно пити каву без шкоди здоров'ю-поради від Юлії Панкової

1 жовтня 2020, 01:12
643
Міжнародний день кави в 2020 році - 1 жовтня. Щоб розвіяти сумніви в українців, і порадувати їх новою інформацією, Ревізор Юлія Панкова розповіла про культуру вживання кави.
кава
Як правильно вживати каву / Фото pixabay.com

Для багатьох кава є смачним початком ранку. Однак навколо цього напою витає безліч стереотипів і міфів. Так як правильно пити каву, щоб не нашкодити своєму здоров'ю? Що потрібно знати про каву всім кавоманам? Фуд-тревел блогер і телеведуча програми Ревізор, яку показує Новий канал, кулінар Юлія Панкова розповіла найважливіші подробиці про каву.

  • Чи потрібно пити каву вранці? Чи можна пити каву ввечері? "Ранкова чашка кави не дасть вам енергії, - каже дівчина. - У перші години після пробудження гормон стресу кортизол досягає своїх найвищих показників. Цим і забезпечується приплив енергії. Тому експерти радять пити каву з десяти до дванадцяти годин"
  • Пити каву з цукром або без нього? "Однією з великих переваг напою є здатність нормалізувати цукор в крові, - розповідає Юля. - Тому не варто каву перетворювати на десерт (посміхається). Заваривши каву, ви робите кілька ковтків, а потім часто забуваєте про неї. Через 2 години знаходите чашку з остиглим напоєм, підігріваєте і допиваєте. Впізнаєте себе? Знайте, що чините погано".
Юлія Панкова
Юлія Панкова / прес-служба
  • Як правильно пити каву? "У охолодженій каві підвищується кислотність, що може викликати печію, порушення травлення і ерозію зубної емалі, - говорить Юлія. - Каву слід пити після приготування, адже найбільша користь антиоксидантів проявляються протягом 20 хвилин".

Пийте каву правильно! Нехай напій стане частиною здорового харчування.

Раніше головред вже повідомив як розпивання кави впливає на організм.

відео дня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти