Іноагентів прибуло: ще одна російська співачка в списку

монеточка / Монеточка / ВК

У Росії неможливо бути чесним самим з собою і вільно говорити правду.

Ще одну російську співачку, яка виступає під псевдонімом Монеточка, визнали іноагентом. Рішення виніс Російський Мін'юст.

"Відповідно до розпоряджень Мін'юсту Росії до реєстру іноземних агентів включені Д.С. Бесєдіна, Е. А. Гирдимова (Монеточка. - авт.), В.в. Осєчкін, А. М. Устимов, в. м. Харченко, і. Х. Яганов», — сказано в повідомленні на сайті відомства.

Як зазначається, виконавиця "збирала гроші на підтримку України, отримувала підтримку від іноземних джерел, висловлювалася проти країни і живе за межами Росії".

Нагадаємо, раніше російська співачка Монеточка (справжнє ім'я-Єлизавета Гирдимова), яка поїхала з терористичної Росії за кордон після початку війни, виступила на підтримку України і білоруської опозиції.

Під час свого концерту, вона вимовила слова, адресовані Україні, Росії та Білорусі. "Росія буде вільною, Слава Україні, Живе Білорусь", – сказала вона зі сцени.

"Мені дуже хотілося відчувати свободу у своїх висловлюваннях. Думаю, це основна причина. В принципі, в попередні роки виходило зберігати баланс. Десь у пісні зашифруйте метафору про те, що ви насправді думаєте, і моя аудиторія завжди вміла читати ці метафори. Але зараз мені не хочеться ховати це за метафорами", - говорила вона в одному зі своїх інтерв'ю.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що співачка Наташа Корольова вирішила втекти до адекватної частини своєї сім'ї - мамі і старшій сестрі, які живуть в США. Там вона відзначила новорічні свята.

Вас також може зацікавити:

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти