StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Акім Галімов і Марічка Падалко стали обличчями проєкту "Сенси, що об'єднують"

22 листопада 2023, 14:33
111
Марічка Падалко на тематичних світлинах також з’явиться у традиційній кримськотатарській жіночій сукні антер.
Обличчями кампанії стали Акім Галімов, а також Марічка Падалко
Обличчями кампанії стали Акім Галімов, а також Марічка Падалко / Колаж Главред, фото пресс-служби 1+1

1+1 media виступила партнером проєкту з єднання української та кримськотатарської культур "Сенси, що об’єднують". Кампанія розроблена громадською організацією "Алєм" та фотографинею Катериною Гузь за підтримки Швейцарії. Ініціатива присвячена 15-річчю приєднання України до Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини та має на меті продемонструвати спільні для обох народів цінності.

Обличчями кампанії від 1+1 media стали продюсер, автор і ведучий проєкту "Реальна історія" Акім Галімов, а також ведуча телеканалу 1+1 Україна та ТСН Марічка Падалко.

Для Акіма Галімова, кримського татарина за національністю, участь у цьому проєкті є особливо цінною. У межах кампанії він з’явиться у національному костюмі кримських татар, що супроводжує візуальний ряд орнаментів "Орьнек" із закодованими глибокими сенсами, та побажаннями. До того ж репрезентує особливі кавові традиції.

відео дня

"Довгий час завдяки кремлівській пропаганді до кримськотатарської культури в Україні ставилися як до чогось чужого, та і взагалі знали про неї дуже мало. Подібні проєкти розбивають стереотипи, показують, що насправді українці і кримські татари є набагато ближчими, наше культурне коріння формувалося на одній і тій самій землі", – зазначив Акім.

Своєю чергою ведуча Марічка Падалко на тематичних світлинах також з’явиться у традиційній кримськотатарській жіночій сукні антер, головному уборі фес, аксесуарах і прикрасах, які через знаки та символи передають певну інформацію про його володарку.

"До цієї зйомки кримськотатарське вбрання я бачила лише здалеку, і хвилювалася, чи можу на зйомках хоч трохи відповідати образу. І я ніколи не могла подумати, що воно стане настільки рідним за кілька годин, ніби я була кримською татаркою в минулому житті", – додала Марічка.

Світлини розміщуватимуться на сітілайтах у містах-мільйонниках, у метро, вагонах потягів. Також кампанія транслюватиметься на телебаченні та у соціальних мережах. Детальніше про проєкт можна дізнатися на сайті.

До того ж зануритись у світ культури кримських татар кожен охочий зможе з вівторка по неділю на виставці "Miras. Спадщина" у Скарбниці Національного музею історії України. Адреса – вул. Лаврська, 9, корпус 12 (територія Національного заповідника "Києво-Печерська лавра").

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти