"Мерзенна особа": російську чемпіонку ОІ жорстко зацькували в РФ за образу України

Тетяна Навка / pixabay, соцмережі

Всесвітній спорт і олімпійський рух не постраждають від того, що Україна не братиме участі в змаганнях, раптом заявила Навка, яка народилася в Дніпрі.

Чемпіонка Олімпіади по фігурному катанню Тетяна Навка різко виступила на адресу України. Вона прокоментувала рішення Кабінету Міністрів бойкотувати турніри за участю росіян.

В інтерв'ю росЗМІ дружина прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова, заявила, що значення українських спортсменів для світового спорту дуже мало.

"Всесвітній спорт та олімпійський рух не постраждають від того, що Україна не братиме участі у змаганнях. А неучасть Росії - найсильнішої спортивної держави в світі - з її великою кількістю сильних спортсменів позначиться на рівні і якості турнірів", - сказала 47-річна Навка.

Варто відзначити, що Навка уродженка Дніпра, який росіяни бомблять зі страшною силою.

У Мережі росіяни обурені висловлюванням Навки, яка підтримала війну диктатора Путіна в Україні.

"Навка. Місце народження - Дніпропетровськ, Україна. Про таких говорять - манкурт", "На хвилинку - ця мерзенна особа сама родом з України. По суті разом зі своїм чоловічком шкідником і тут, і там", - пишуть в коментарях.

Коментатори вважають, що Навке чітко показали різницю між Росією і Україною.

"Прекрасний приклад між тим як одні відмовилися самі, а інших штовхнули під зад і вони скиглять біля дверей, щоб пустили назад", - відзначають фанати в коментарях на порталі sports.ru.

Україна бойкотуватиме змагання

Нагадаємо, міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов заявив, що наші спортсмени братимуть участь лише в тих відбіркових турнірах на Олімпійські ігри в Парижі, де не буде росіян. За словами члена виконавчого комітету НОК України, в тому випадку, якщо українські Федерації порушуватимуть це рішення, їх позбавлятимуть статусу "національний".

Допуск РФ до Олімпіади

25 січня Міжнародний олімпійський комітет виступив з новою заявою щодо відсторонення спортсменів Росії та Білорусі, в якому зазначив, що готовий розглянути повернення атлетів цих країн на міжнародні старти.

При цьому атлети повинні відповідати певним критеріям, в тому числі не підтримувати війну в Україні.

Міжнародний олімпійський комітет 28 березня прийняв нове рішення для російських і білоруських спортсменів.

Як заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання виконкому організації на прес-конференції, російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь в індивідуальних міжнародних змаганнях під нейтральним статусом.

При цьому представники країн-агресорів не зможуть боротися за медалі на командних турнірах. Це викликало обурення в РФ.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти