Євро 2024 Словаччина Україна: українці мінімально здолали словаків

Україна обіграла Словаччину з рахунком 1:2 / колаж Главред, фото УАФ, Андрій Ющак

У 2-му турі групового етапу Євро-2024 на стадіоні "Дюссельдорф-Арена" зіграють між собою Словаччина та Україна.

Українці вийшли на смарагдовий газон стадіону в Дюссельдорфі в рамках Євро-2024 з явним бажанням реабілітуватися за ганебний програш румунами в першому турі. Проте мало того, що на початку гри вони не здобули успіхів, так і ще й знову пропустили першими. На 17-й хвилині Гараслін потужно подав від бровки до воротарського "жовто-синіх", де Зінченко відверто проспав стрибок Шранца. І той пробив головою під Трубіним, вдало спіймавши українця на протиході - 1:0.

Українці понеслися негайно відіграватися, але теж не досягли успіху. Особливо спекотно біля воріт словаків було на 33-й хвилині. Мудрик бив із близької дистанції - причому не влучивши толком по м'ячу, але м'яч відскочив до Тимчика. Той добре приклався метрів із 16-ти низом. Але словаків врятувала штанга.

До кінця першого тайму рахунок так і не змінився. А ось другому почалася вже феєрія. Словаки явно розслабилися, за що і були покарані. Начебто остаточно видихнулася наша атака. Але Довбик відпасував на Ярмоленка, той на Зінченка. А наш поки ще "арсеналець" побачив, що Шапаренко маячить біля центру штрафного неприкритий абсолютно. 54-та хвилина, пас - удар у дотик - і рахунок 1:1.

Ну а потім, уже на 80-й хвилині Шапаренко остаточно зробив себе героєм матчу, коли майже з центру поля вирізав шикарний пас на хід Яремчуку, захист словаків позіхнув його ривок, а український форвард буквально носком бутси встиг обробити м'яч і проштовхнути його у ворота - 1:2.

Словки мляво намагалися зобразити щось на зразок фінального штурму, а наш тренер Ребров збивав темп гри замінами.

Свисток арбітра Майкла Олівера зафіксував - Україна мінімально перемогла Словаччину.


Главред радий вітати всіх любителів футболу. У п'ятницю, 21 червня, збірна України зіграє проти збірної Словаччини у другому турі в групі Е в рамках Євро-2024. І, дуже сподіваємося, що вона зуміє реабілітуватися після несподіваного понеділкового розгрому від румунів.

Майкл Олівер (Англія) - головний арбітр сьогоднішнього матчу.

Читайте текстову онлайн-трансляцію матчу на Главреді:

Сортування за хронологією
17:54

Майкл Оливер свистит. ВСЕ! Украина победила в тяжелом матче Словакию  - 1:2

17:53

Ахххххх. К центру нашей штрафной отскочила подача углового с правого фланга, но защитник словаков Вавро не попал по мячу, к счастью.

17:50

Герой матча Шапаренко уходит с поля - вместо него защитник Таловеров. Ребров ощетинивается изо всех сил.

17:45

Пока на поле суета и маета - наши явно стараются удержать счет.

17:38

ГОООООООООЛ. ЯРЕМЧУК ЗАБИВАЕТ ВТОРОЙ!!!!! Мощный пас Шапаренко из глубины, защитники-словаки упускают Яремчука и наш форвард из последних сил носком ноги проталкивает мяч мимо вратаря - 1:2

17:34

Много мелкого брака - подустали команды что-то

17:26

Ребров использовал две замены - снял с игры Ярмоленко и Довбика, а вместо них выпустил Зубкова и Яремчука

17:19

Шапаренко получил по лицу в верховой борьбе - нехорошо мстить за гол пропущенный!

17:12

ГООООООООООООЛ.  ШАПАРЕНКО СРАВНИВАЕТ СЧЕТ.  Казалось бы, Довбик сильно завозился и атака заглохла, но он отпасовал назад на Ярмоленко. Тот передал мяч Зинченко. Он увидел, что Шапаренко неприкрытый стоит в цетре штрафной площадки. Пас - удар в касание и есть такой долгожданный гол.

17:11

Довбик!!! Не доставал подачу Мудрика с левого фланга перед вратарской, поэтому и головой ударил кое-как.

17:10

Фол Боженика в атаке, а следом и Шкриньяр начинает корчиться от боли недалеко от центрального круга.

17:04

Второй тайм начался. Вперед, Украина, вперед!!!

16:48

Оливер свистит - все, первый тайм окончен. Украина пока проигрывает.

16:45

Да мышкин хобот - быстрая атака словаков и плотный удар в угол. Трубин блестяще отбивает.

16:44

Зинченко плотно бахнул со штрафного с фланга в угол - но Дубравка отбивает

16:42

В Дюссельдорфе, к слову, разверзлись хляби небесные - и хлещет ливень. Надеемся, на игру это мало повлияет.

 

16:38

 Да братская щука - Мудрик на мегаскорости поймал передачу на левый фланг, но Дубравка успел помешать удару.

16:35

Да етижи пассатижи - наши обстреливали ворота словаков, Тымчик даже попал в штангу, но все кончилось офсайдом.

16:33

Мудрик подал на соперника с левого фланга, но забрал отскок, бил в дальний, рикошет, мяч летел на Ярмоленко на дальнюю, но тот в падении пробил неудачно.

16:29

Ах, какая комбинация прошла. Наши в три паса разорвали словаков - Довбик бил сблизи, но Пекарик успел подстелиться под мяч.

16:23

Вот видео гола... 

16:19

Та гидрит твой андигрид. Пропускаем. Зинченко не успевает пресечь удар Шранца - и мяч после тычка головой с откока летит мимо Трубина - 1:0

16:18

Ганцко лупит со штрафного  - Трубин отбивает. Молодец какой!

16:17

Бражко хватает за плечо Лоботку прямо возле нашей штрафной площадки - что ж такое.

16:14

Ах, казалось бы, Довбик запорол атаку, но мяч отскочил к партнеру - удар, но по центру. Дубравка тащит

16:12

Опять Гараслин сильно - бьет. Но Трубин спасает сперва раз, а потом и другой.

16:11

Тымчик подключился к атаке и сильно подал - но Дубравка был на месте.

16:09

Гараслин резко подавал в штрафную - но Трубин спокойно забрал мяч.

16:07

Пока вязкая борьба, украинцы давят, но словаки не поддаются.

16:03
15:58

Англичанин Майкл Оливер дал стартовый свисток - вперед, вперед, Украина. Нужно смывать хорошей игрой позор проигрыша румынам!!!

Ось що говорили перед матчем наставники обох команд.

Головний тренер збірної Словаччини Франческо Кальцона: "Не думаю, що було складно морально підготувати гравців. Ейфорія [після перемоги над Бельгією] тривала кілька годин, але трьох очок точно не вистачить для виходу з групи. Поки що приводів для святкування немає. Ми повністю зосереджені на матчі".

Головний тренер збірної України Сергій Ребров: "Усі винні за поразку від Румунії - і тренер, і гравці. У кожного вболівальника своє бачення, і в нас є деякі проблеми зі складом, але всі гравці, які були викликані, нам допомагають. Я завжди вважав Словаччину сильною командою. У них є гравці, які представляють хороші клуби. Коли я проаналізував їх, то побачив, що вони дуже дисципліновані. Вони в чудовому стилі перемогли Бельгію. Ми дуже поважаємо їх".

А ось такий вигляд має стадіон "Дюсельдорф-Арена", на якому збірні мають грати:

І ось уже стали відомі стартові склади. Як бачимо, Ребров прибрав у запас Луніна і поставив на ворота Трубіна. Плюс замість Циганкова вийде в старті легенда збірної - Андрій Ярмоленко, а замість іншої легенди - Тараса Степаненка вийде новачок - Володимир Бражко.

Збірна України: 12.Трубін, 17.Зінченко, 22.Матвієнко, 13.Забарний, 24.Тимчик, 18.Бражко, 19.Шапаренко, 14.Судаков, 10.Мудрик, 7.Ярмоленко (К), 11.Довбик.

Запасні: 1.Бущан, 23.Лунін, 2.Конопля, 3.Сваток, 4.Таловеров, 5.Сидорчук, 6.Степаненко, 8.Малиновський, 9.Яремчук, 15.Циганков, 16.Миколенко, 20.Зубков, 21.Бондар, 25.Ванат, 26.Михайличенко.

Збірна Словаччини: 1.Дубравка, 2.Пекарик, 3.Вавро, 14.Шкріньяр (К), 16.Ганцко, 8.Дуда, 19.Куцка, 22.Лоботка, 9.Боженік, 17.Гараслін, 26.Шранц.

Запасні: 12.Родак, 23.Равас, 4.Оберт, 5.Ріго, 6.Дьомбер, 7.Суслов, 10.Тупта, 11.Бенеш, 13.Грошовскі, 15.Де Марко, 18.Стрілець, 20.Дюріш, 21.Беро, 24.Сауер, 25.Коса.


Євро-2024 Словаччина - Україна

У першому своєму матчі на Євро словаки обіграли головних фаворитів групи - Бельгію 1:0. Єдиний гол на 7-й хвилині матчу забив Іван Шранц після обрізки бельгійців біля власних воріт. Причому два фінальні голи Ромелу Лукаку не були зараховані. Перший через офсайд, другий - тому що рукою зіграв Опенд під час результативної атаки.

Наша збірна зазнала феєричного фіаско - зазнала поразки з рахунком 0:3 від Румунії, команди, яку вважали одним із головних аутсайдерів Євро та яка перед стартом турніру в товариських поєдинках не змогла забити жодного гола слабким Болгарії та Ліхтенштейну.

Але проти України голи Станчу, Маріна і Дрегуша забезпечили Румунії 3 очки і 1-е місце в групі Е.

У підопічних Реброва єдина кадрова проблема - травма Віталія Миколенка. Захисник "Евертона" вже працює з м'ячем, але невідомо, чи зможе він допомогти команді вже у грі проти словаків


Євро-2024 Словаччина - Україна прогноз букмекерів

У конторі Favbet на перемогу словаків дають 3.75, на нічию - 3.30, на перемогу України - 2.15.

У конторі WilliamHill на перемогу словаків дають 3.5, на нічию - 3.40, на перемогу України - 2.05.

У конторі Bwin на перемогу словаків дають 3.50, на нічию - 3.30, на перемогу України - 2.15.

Історія особистих зустрічей

Команди зіграли між собою 8 матчів. 3 перемоги України, 2 перемоги Словаччини та 3 нічиї. Різниця м'ячів 10:9 на користь Словаччини.

Останній матч був зіграний у 2018 році на полі Словаччини в рамках Ліги Націй. Господарі перемогли 4:1.

Орієнтовні склади:

Словаччина: Дубравка, Пекарик, Вавро, Шкріньяр, Ханцко, Куцка, Лоботка, Дуда, Шранц, Хараслін, Боженік

Україна: Лунін, Тимчик, Забарний, Матвієнко, Зінченко, Малиновський, Степаненко, Судаков, Циганков, Мудрик, Довбик

Цитати тренерів

Наставник збірної Словаччини Франческо Кальцона: "У матчі з Бельгією наші гравці зробили все можливе. Вони дали собі шанс своєю грою, і ми перемогли відмінного суперника. Це велика перемога, але потрібно працювати далі. Якщо ми хочемо, щоб наша мрія збулася, треба брати очки і в наступних матчах. Україна - важкий суперник. Для мене це один із фаворитів групи. Я сказав хлопцям, що ми повинні налаштуватися так, щоб почуватися на рівних із найкращими".

Наставник збірної України Сергій Ребров: "На початку матчу з Румунією до пропущеного м'яча ми контролювали гру. Але є помилки, яких ми припускаємося. Вважаю, ми були недостатньо агресивні в атаці, не створювали моменти. Думаю, що для всіх цей результат був несподіваним. Попереду дуже серйозний матч. Треба поговорити і як слід підготуватися до цієї гри".

Де дивитися Словаччина - Україна

Фанати зможуть подивитися гру Словаччина - Україна в прямому ефірі на медіасервісі Megogo, зокрема на каналі Megogo Футбол 1 і в розділі Спорт, які входять до пакета Максимальний.

Також матч покажуть місцеві телеканали Суспільного (наприклад, Суспільне Одеса, Суспільне Львів, Суспільне Полтава), крім OTT-сервісів.

Крім того, в ефірі "Радіо Промінь" відбудеться аудіотрансляція матчу.

Вас може зацікавити таке:

Новини заразКонтакти