Олександр Усик став найкращим боксером світу за версією The Ring

Українець Олександр Усик став найкращим боксером світу за версією The Ring/ колаж Главред, фото УНІАН

Український спортсмен Олександр Усик став найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії за версією The Ring.

Український спортсмен Олександр Усик був визнаний найкращим боксером світу (поза ваговими категоріями - P4P) за версією авторитетного спортивного видання The Ring.

Раніше Усик перебував у топ-3 рейтингу, а очолював його абсолют у другій найлегшій вазі Наоя Інуе. Утім, український боксер зміг посунути японця з першого місця після нещодавньої перемоги над британцем Тайсоном Ф'юрі в поєдинку за звання абсолютного чемпіона в суперважкій вазі в Саудівській Аравії.

До оновленого рейтингу "The Ring" увійшли десять найкращих боксерів сучасності, виходячи з результатів останніх поєдинків.

Хто такий Олександр Усик?

Олександр Усик - непереможений український боксер-професіонал, який виступає в першій важкій і важкій вагових категоріях. Найкращий боксер незалежно від вагової категорії за версією журналу "The Ring" (2022-2023). Чинний чемпіон світу в професійному боксі за версіями WBA, WBO, IBF, IBO (2021-н. в.) і The Ring (2022-н. в.) у важкій вазі та абсолютний чемпіон світу (2018-2019) у першій важкій вазі, повідомляє "Вікіпедія".

До слова, Олександр Усик став першим за 25 років абсолютним чемпіоном світу в суперважкій вазі (з часів британця Леннокса Льюїса). І першим, кому для цього довелося завоювати чотири чемпіонські пояси - WBA/WBO/IBF/IBO.

Усик став абсолютним чемпіоном світу

Український боксер Олександр Усик у ніч із 18 на 19 у Саудівській Аравії на стадіоні Kingdom Arena здобув перемогу над британцем Тайсоном Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі.

Майже весь бій українець був набагато активнішим за супротивника. А в 9 раунді Усик провів серію потужний атак і Ф'юрі - хоч і встояв на ногах - але все ж побував у нокдауні. Від негайної поразки його врятував рефері і гонг. За підсумком бою судді визнали переможцем Усика.

Це був найважливіший об'єднавчий поєдинок у суперважкій вазі між чемпіоном світу за версіями WBA/WBO/IBF/IBO Усиком і володарем пояса WBС Тайсоном Ф'юрі.

Востаннє в хевівейті абсолютний чемпіон світу був у далекому 1999 році - в уніфікації-реванші британець Леннокс Льюїс побив американця Евандера Холіфілда.

Вас може зацікавити таке:

Новини заразКонтакти