Яку популярну рослину обов’язково треба підрізати восени: експерт розповів важливе правило

18 жовтня 2024, 16:56
570
Ігнорувати це правило точно не варто, адже від цього залежить, чи радуватимуть ці квіти ваш погляд наступного сезону.
Обрезка роз
Експерт назвав рослину, яку обов’язково треба підрізати восени/ колаж: Главред, фото: скрін

Коли на вулиці опадає осіннє листя, садівникам дуже важливо не пропустити цінний час і правильно підготувати свій сад до холодних зимових місяців.

За словами експерта Монті Дона, є одна важлива робота, яку потрібно виконати якнайшвидше з однією популярною рослиною, щоб уникнути її пошкодження під час морозів, пише The Mirror.

За словами садівника і блогера, у жовтні дуже важливо обрізати плетисті троянди. За його словами, обрізка необхідна, якщо садівники дійсно хочуть, щоб їхні троянди процвітали. Мета такої дії – видалити мертві гілки та пеньки, а також такі, які відмирають, залишаючи місце для нового росту. Садівники можуть зробити це, просто видаливши частини рослини в період, коли вона не цвіте.

відео дня

Також він пояснив, коли обрізають троянди на зиму та як правильно обрізати кущі троянди. За його словами, таку дію потрібно зробити цього місяця. Для цього можна використовувати ножиці, секатор або пилку, але головне, щоб усі ці інструменти були достатньо гострими.

"Завжди використовуйте дуже гострі інструменти для обрізки. Це не тільки значно полегшить завдання, але й зробить значно чистіші зрізи, а отже, завдасть менше шкоди рослині. Гострі інструменти також набагато безпечніші для рослини", – сказав Монті Дона.

Водночас він також порадив: "Завжди використовуйте інструмент, який працює в межах своїх можливостей. Тому ніколи не напружуйтеся. Використовуйте садові ножиці для надто товстих стебел, які важко зрізати секатором, і гостру пилку для всього, що напружує ножиці".

Як обрізати плетисту троянду восени? За словами експерта, перший крок – це видалення будь-яких ознак пошкодження.

"Почніть з видалення будь-якої пошкодженої або перехрещеної порослі або будь-якої дуже старої частини рослини, яку можна обрізати прямо до землі. Головні стебла слід розкинути віялом на рівновіддаленому рівні якомога горизонтальніше, прив’язавши їх до дроту або решітки. Потім усі бічні пагони, що ростуть із цих основних стебел, які дали цьогорічні квіти, можна скоротити до короткого куща з парою листочків", – пояснив експерт.

Після обрізання куща потрібно переконатися, що все міцно підв’язано, щоб уникнути пошкоджень рослини взимку.

Раніше Главред розповідав, які дерева та кущі потрібно обрізати зимою. Садівникам варто знати, які рослини потрібно обрізати в холодну пору року, щоб вони розквітнули у весняний час.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Яку популярну рослину обов’язково треба підрізати восени: експерт розповів важливе правило
Сумісність дерев/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти